Кальмари в сметанному соусі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Риба

Багато хто не люблять страви з кальмарів тільки за те, що не знають, як їх приготувати. Насправді ж це один з найлегших морепродуктів, і все, що потрібно про них знати, — вони дуже швидко доходять до готовності.


Кальмари в соусі сметани можна по праву назвати одним з найбільш ніжних страв. Вони гарні в якості самостійного блюда, але немов створені для гарніру, потребує підливці. Наприклад, рису або картопляного пюре.

Редакція «Зі Смаком» розповість, як приготувати кальмари, у всіх подробицях.


Інгредієнти


Кальмари
3 шт.

Приготування

  • 1Промойте розморожені кальмари і поставте воду на вогонь. Коли вона закипить, підсолити її і киньте кальмари в окріп на дві з половиною хвилини.
  • 2Достаньте кальмари з води і дайте їм охолонути. Очистіть від шкірки і наріжте смужками. Поставте нагріватися 200 мл води.
  • 3Разогрейте сковороду, розтопити на ній шматочок вершкового масла і киньте кальмари обсмажуватися протягом двох хвилин. Постійно перемішуйте їх.
  • 4Присыпьте кальмари борошном, смажте ще півхвилини. Потім додайте сметану, перемішайте. Влийте 200 мл гарячої води, додайте сіль і перець, знову перемішайте і тушкуйте ще хвилину.

  • Що хорошого в цій страві — досконалий смак і в холодному, і в гарячому вигляді. Тут навіть не знадобляться спеції, тільки звичні сіль і перець. Головний секрет в тому, щоб ні в якому разі не перетримати кальмари, інакше вони можуть стати гумовими. А ваші друзі знають про це рецепті? Поділіться з ними!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок