Класичні білоруські драники - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Овочі

Деруни або картопляні оладки прийнято вважати білоруським стравою, хоча в багатьох кухнях світу вони ховаються під іншими назвами: брамбораки, латкес, крезлики, какорки... Але, як не назви страва, головне в ньому — чудовий смак!


У деруни часто додають різні начинки, варіюється складу тіста. Сьогодні ми ознайомимо вас з класикою, основою основ цієї страви. А в процесі приготування опишемо декілька хитрощів класичних білоруських оладок.


Інгредієнти


Картоплю
12 шт.

Приготування

  • 1Чтобы деруни не розпливалися по сковороді і не пригорали, використовуйте немолодий картопля з щільною шкіркою. Очистіть і натріть на дрібній тертці.
  • 2Таким же чином натріть очищену цибулину і швидко з'єднайте з картоплею, поки він не потемнів. Якщо маса вийшла дуже соковитою, відкиньте на сито і дайте рідини стекти.
  • 3Далее залишається тільки посолити картоплю і обсмажити коржі на рослинному маслі. Готові деруни викладіть на кухонні паперові серветки для видалення зайвого жиру.
  • 4Чеснок пропустіть через прес, потім розподіліть між дерунами. Подавайте блюдо зі сметаною.

  • В якості зв'язуючого інгредієнта у деруни іноді додають яйця, борошно або крохмаль. Ось тут головне не переборщити: на 1 кг картопляної маси достатньо взяти 2 яйця або 1-2 ст. л. крохмалю. Як бачите, в автентичному рецепті ці складові зовсім відсутні. А як ви готуєте деруни? Поділіться своїм рецептом з читачами!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок