Як смачно запекти овочі в духовці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
31 серпня 2016 р. 871




Смачні овочі можна запекти в духовці, якщо скористатися наступними порадами:


Всі овочі потрібно нарізати приблизно однаковими шматочками, щоб забезпечити рівномірність запікання. Овочі не повинні бути дуже маленькими або великими.




Овочі побризкати маслом. Це зручно робити, помістивши овочі в глибоку миску, збризнути маслом і акуратно перемішати. Корисно буде дізнатися, що гриби і баклажани вимагають більше масла, ніж менш пористі овочі.




Овочі посолити і поперчити. Ви можете додати сухих трав для додаткового смаку.




Щоб смачно запекти овочі в духовці, потрібно вибирати правильну посуд. Керамічні або бляшані форми і посуду не підійдуть, з ними овочі запекутся нерівномірно. Найкраще підійде деко. Деко застелити пергаментом і змазати його олією.

Важливий момент при розкладанні овочів на деко. Не потрібно овочі навалювати один на одного, правильно розкласти рівномірно, кожен овоч на своєму місці, але залишити місце між плодами. Овочі при запіканні будуть виділяти вологу, тому важливо щоб теплому повітрю ніщо не заважало дістатися до овочів, і щоб сусідні овочі не варилися у цій волозі.

І на деку зручніше перевертати овочі які акуратно розкладені.




Оптимальна температура і час для випічки – 30-40 хвилин при 200 °C до м'якості і появи рум'яної скоринки.

Овочі за час запікання потрібно 1-2 рази перевернути.




Такі запечені овочі виходять смачними і соковитими, практично не відрізняються від тих, які були приготовані на грилі.

Порада: гарячі овочі посипте пармезаном або іншим сиром перед подачею.

Рекламний блок

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок