Баклажани в олії - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Заготовки
Закуски
Овочі

Такі насичені, пікантні і ніжні... баклажани! Як тільки не готують «синеньких», але краще всього запастися ними в сезон так, щоб на зиму вистачило. Про те, як заготовити баклажани вам розкаже редакція «Зі Смаком».


Оскільки з тих пір, як почали культивувати баклажан, минуло не одне тисячоліття, ніхто й не пам'ятає, хто першим вирішив спочатку маринувати овоч, а потім заливати рослинним маслом. До речі, масло можна брати будь-який, але абсолютним фаворитом залишається оливкова олія холодного віджиму.

додавайте Спеції на свій розсуд (орегано можна замінити м'ятою), але від часнику відмовлятися не варто. Баклажани з часником — така смакота! А для любителів гостренького радимо додати в кожну баночку трохи червоного перцю.


Інгредієнти


Баклажан
800 г

Приготування

  • 1Помойте і почистіть баклажани. Наріжте їх соломкою або кружечками товщиною в 1 см.
  • 2Смешайте воду з оцтом, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додати баклажани і варіть протягом 4 хвилин. Викладіть скибочки на паперовий рушник, дайте їм охолонути і посипати орегано. Потім покладіть в миску і приправити нарізаних на тонкі скибочки часником, дайте трохи постояти.
  • 3Разложите баклажани по стерилізованим банкам (приблизно 5 штук по 0,5) і залийте їх маслом. Перемішайте виделкою, щоб зайві бульбашки повітря вийшли, і залиште їх на кілька годин для тієї ж мети.
  • 4Теперь можна закручувати. Закрийте банки і опустіть їх в киплячу воду на 30 хвилин. Ваші баклажани готові!

  • Оскільки цей рецепт родом з Італії, такі баклажани на зиму підійдуть і для брускетта, і навіть для піци. Маленький секрет для тих, кому вже не терпиться спробувати: використовуйте білий винний оцет, і тоді овочі зовсім не потемніють. Поділіться нашими баклажанами з друзями і бігом за «синенькими»!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок