М'ясні рулети з начинкою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо

Що приховувати, для багатьох з нас день без м'яса — неповноцінний. Звичайно, можна насититися іншими корисними продуктами, але все ж, завжди залишається відчуття, що хочеться чогось ще... У вас теж таке бувало? Що ж, поспішаємо привітати вас, ви — відданий фанат м'ясних страв.


Якщо це правда, то вам точно відомий не один десяток рецептів з м'ясом в якості одного з основних інгредієнтів. Але м'ясні рулетики з грибами і чорносливом — далеко не саме звичайне блюдо. Вже після першого шматочка вам не захочеться ділитися цим м'ясом з іншими. Приготуйте, і ви зрозумієте чому.


Інгредієнти


Яловичина
800 г

Приготування

  • 1Тонко наріжте яловичину слайсами, як на відбивні. Шматочки повинні бути широкими, але не дуже товстими.
  • 2Накройте кожен шматочок харчовою плівкою і відбийте з обох сторін. Головне завдання — не порвати м'ясо.
  • 3Так як шматки вийдуть досить великими, просто розріжте кожен на 2 частини. Посоліть і поперчіть всі шматочки з обох сторін.
  • 4Накройте м'ясо харчовою плівкою і відставте в сторону.
  • 5Нарежьте цибулю дрібними кубиками. Розігрійте на сковорідці трохи соняшникової олії і відправте нарізаний овоч підсмажуватися.
  • 6Нарежьте гриби кубиками і відправте смажитися до цибулі. Обсмажуйте до легкого золотистого кольору. Готову начинку перекладіть в миску.
  • 7Мелко чорнослив наріжте і висипте в миску з грибною начинкою. Перемішайте інгредієнти і посоліть їх. Відставте в сторону остигати.
  • 8Подготовьте форму для запікання. Краще вибирати довгасту, а не круглу.
  • 9Когда начинка охолоне, почніть формувати рулетики. Візьміть шматочок м'яса, викладіть на нього трохи начинки, скрутіть рулетиком і викладіть у форму швом вниз. Сформуйте таким чином всі рулетики.
  • 10Разогрейте духовку до 200 °С і відправте м'ясо запікатися на 10-15 хвилин. За цей час м'ясо пустить сік і стиснеться, тому рулетики не розгорнуться.
  • 11Теперь приготуйте соус. Розтопіть на сковороді вершкове масло і додати до нього борошно. Обсмажте борошно до легкого коричневого кольору на вершковому маслі, постійно помішуючи.
  • 12Добавьте до борошні воду і зменшіть вогонь.
  • 13Теперь додайте лавровий лист, аніс, коріандр, трохи мускатного горіха, перець запашний. Посоліть соус і перемішайте.
  • 14Достаньте м'ясо з духовки і злийте сік з форми в соус. Доведіть соус до смаку. Якщо потрібно, додайте сіль і перець.
  • 15Залейте готовим соусом гарячі рулетики. Надішліть їх в духовку протушкувати при температурі 180 °С протягом 15-20 хвилин.

  • Якщо ви вибираєте печериці для начинки, обсмажте їх на окремій сковорідці, так як в процесі смаження вони пускають багато соку. Ви також можете вибрати будь-які спеції в процесі приготування соусу. Якщо замість яловичини ви купуєте свинину, тушкуйте її довше. Готові рулетики можна полити соусом, що залишився у формі, а також посипати зеленню. Ви точно не готували так раніше. Пробуйте і діліться рецептом з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок