Пиріг з бринзою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Закуски

Один з часто використовуваних видів сирів в слов'янських країнах — бринза. Висока щільність, характерний білий колір, яскравий смак кисломолочного продукту — ось за що ми любимо цей сир. Саме тому він частий гість у нас на столі. Відкриємо вам секрет: бринзу можна використовувати для приготування величезної кількості страв. Деякі вас дуже навіть здивують! Пиріжки і пироги, салати, хычины, супи, рулети з бринзою — все таке смачне!


Пиріг з бринзою — лише один з численних варіантів, але він приголомшливо апетитний. Поєднання часнику і зелені робить випічку ще пахучіше і смачніше. Але вистачить слів, варто раз приготувати, щоб переконатися, що все вищесказане — чиста правда.


Інгредієнти


Листкове тісто
250 г

Приготування

  • 1Начните процес приготування начинки. Вимийте пучок зелені і дрібно наріжте його. Після цього очистіть часник від лушпиння і пропустіть зубчики через прес.
  • 2В окремій ємності розімніть бринзу звичайною виделкою. Як варіант, можна натерти її на терці.
  • 3Добавьте часник, а потім і зелень в ємність з бринзою. Змішайте інгредієнти. Також додайте перець і майоран.
  • 4Взбейте куряче яйце в окремій ємності, а після вилийте яєчну суміш в начинку. Ще раз все ретельно перемішайте.
  • 5Добавьте в загальну масу 2 ст. л. сметани (20%-й жирності). І знову змішайте.
  • 6Возьмите вже готове листкове тісто або приготуйте домашнє. Розкачайте його. Товщина шару повинна бути приблизно 3 мм
  • 7Теперь викладіть начинку поверх тіста. Скрутіть рулет. Переконайтеся, що він досить щільний. Розріжте рулет на 8 однакових частин.
  • 8Возьмите форму. Змастіть її 1 ст. л. вершкового масла. Тепер викладіть шматочки пирога зрізами догори. Частини пирога повинні прилягати один до одного досить щільно.
  • 9Возьмите 1 жовток, 1 ст. л. сметани і 1 ст. л. вершкового масла. Збийте суміш віночком і змастіть нею пиріг.
  • 10Выставьте температуру духовки на 170 °С. Пиріг потрібно випікати 30 хвилин.

  • Апетитно, чи не правда? І нехай начинка несолодка, але яка ж смачна і ситна. Шматочок пирога можна захопити з собою на роботу, якщо ви любите перекушувати між основними прийомами їжі. Це набагато корисніше, ніж батончики і чіпси, згодні? Печіть, залишайте коментарі та діліться новим рецептом з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок