Жюльєн в картоплі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Відео
Закуски

У Франції жюльєном називають особливий спосіб нарізки молодих овочів, але в нашому розумінні цей термін означає щось інше: страва з вершкового соусу з грибами під рум'яної сирної скоринкою.


Апетитне частування прийнято подавати в якості гарячої закуски в спеціальному посуді, кокотнице, але сьогодні ми хочемо познайомити читачів з незвичайною інтерпретацією страви — жюльєном в картоплі. Виходить вершково, ароматно і дуже-дуже ситно!


Інгредієнти


Картоплю
3 шт.

Приготування

  • 1Вымойте картоплю, розріжте навпіл, ложкою або спеціальним ножем дістаньте серединку, залишивши по краях приблизно 0,5 див. Викладіть половинки в каструлю, влийте воду, щоб рівень був трохи вище середини наступного кокотниці. Варіть близько 7 хвилин.
  • 2Тонко наріжте гриби, подрібніть цибулю. Розтопіть на сковороді 50 г вершкового масла, додайте цибулю, обсмажте, потім додайте гриби. Накрийте сковороду кришкою, тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
  • 3Смешайте молоко і борошно, влийте суміш в сковороду, перемішати. Додайте сіль і перець.
  • 4Картофелины-кокотниці викладіть на змащене маслом деко, потім рівномірно розподіліть по них начинку.
  • 5Духовку розігрійте до 200 градусів, відправте в неї деко з жюльєном на 25 хвилин.
  • 6Достаньте картопляні човники і присипте тертим сиром. Поверніть в духовку ще на 5 хвилин. Готово!


  • Трохи остиглі човники переверніть і подавайте з легким овочевим салатом. Якщо вам припала до душі ідея з їстівної кокотницей, обов'язково ознайомтеся з рецептом жюльєна в баклажані!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок