Секрети ідеальної випічки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
20 серпня 2015 р. 412




Вершкове масло при смаженні не буде темніти, якщо сковороду попередньо змастити вершковим маслом.

Якщо свіжі дріжджі залити соняшниковою олією, вони зберігаються довше.

Дріжджі необхідно розводити у підігрівом молоці (або воді) до 20-30 °C.

Перевірити придатність дріжджів до вживання можна, поклавши їх у теплу воду. Придатні дріжджі спливуть.

Щоб соняшникова олія не чорніло смаження пиріжків, покладіть в нього сиру розрізану картоплину.

Якщо в млинцеве тісто додати 100-150 г. соняшникової олії і розмішати, млинці будуть легко відділятися від сковороди і вийдуть більш соковитими.

Жир при смаженні буде менше розбризкується, якщо на сковорідку посипати трохи солі.

Щоб розкачати не дуже круте тісто, використовуйте пляшку, наповнену холодною водою.

Дріжджове тісто не буде липнути до рук, якщо руки помазати рослинним маслом.

Щоб борошно, в поєднанні з водою, не утворювала грудки, додайте до неї трохи солі.

Якщо пиріг прилип до дека, обережно проведіть під ним міцною ниткою.

Просіяти борошно необхідно не тільки для позбавлення від сміття, але і для того, щоб її розпушити і збагатити киснем.

Дотримуйтесь пропорцію додавання цукру в тісто. Його недолік не дасть утворитися рум'яної скоринки, а надлишок не забезпечить потрібного пропікання.

Якщо тісто вже підійшло, а духовка "не готова", то накрийте тісто змоченою у воді папером.

Тонко розкатане тісто важко перенести на деко. Посипте його борошном і накатайте на качалку. Розгорніть над листом.

Якщо тісто перед випіканням змастити яйцем, солодкої або підсоленою водою, молоком або жиром, ви досягнете утворення золотистої скоринки.

Під час випікання тіста не хлопайте дверцятами духовки, інакше дріжджове тісто осяде.

Щоб тісто не підгоряло, при випічці під форми треба посипати трохи солі.

Якщо випечений виріб не виймається з форми, на кілька хвилин опустіть форму в гарячу воду або оберніть її мокрим рушником.

Якщо теплу випічку розрізати гострим гарячим ножем - крихт не буде.

Дотримуйтесь пропорцію води в тесті, надлишок води - тісто погано формується, вироби виходять плоскими, розпливчастими, нестача води - тісто погано бродить, готові вироби жорсткі.

Якщо замінити воду на молоко або вершки - вироби мають красивий зовнішній вигляд, поліпшується його смак.

Якщо збільшити кількість жирів - вироби робиться більш розсипчастими і смачними, довго не черствіють.

Дотримуйтесь пропорції солі, якщо надлишок солі - тісто погано бродить, вироби набувають солоний смак. Недостатньо солі - вироби виходять розпливчастими, несмачними.

Велика кількість цукру - поверхня випічки скоро колерується, а середина буде пропікається повільно, може залишитися неповноцінній, крім того тісто погано бродить, а при додаванні більше 35% цукру бродіння тіста зовсім припиняється.

Збільшення кількості яєць - вироби виходять більш пишними і смачними. А якщо білки замінити на жовтки, то більш розсипчастими, красивого жовтого забарвлення.

М'якуш може виявитися клейким, якщо тісту не вистачило закваски, якщо бродіння було занадто швидким або температура повітря духовки занадто низькою.

Якщо перед початком випічки тісто помістити в холодильник, воно краще збереже форму.

Противний змастити водою, а не жиром, випаровуючись, вода допоможе тісту піднятися.

При випічці пирога з фруктовою або овочевий начинкою, попередньо змастіть тісто яєчним білком, цим ви захистите тісто від сильного намокання.

Рекламний блок

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок