Пиріг з сиром в духовці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Закуски

В кухні Балканських країн є один дуже незвичайний і смачний пиріг, який іменують погача. Рецептів відразу декілька. Можна знайти солону погачу і солодку, низьку, як перепічка, або квадратну. А начинка сама що ні на є різноманітна: сир, сир, картопля, шкварки, капуста.


Сербська погача — один з найбільш популярних варіантів. По-перше, готувати її просто. По-друге, всі інгредієнти доступні. По-третє, вона дуже смачна. Шарувата, повітряна, ситна погача... Ну що може бути краще?


Інгредієнти


Пшеничне борошно
700 г

Приготування

  • 1Подогрейте молоко. Залийте ним сухі дріжджі і відставте в сторону на 10 хвилин. Потім додати пшеничне борошно, яйце, 100 г вершкового масла, а також цукор і сіль. Замісити дріжджове тісто.
  • 2Готовое тісто перекладіть в глибоку ємність. Обов'язково накрийте його чистим рушником або харчовою плівкою. Помістіть ємність з тістом в тепле місце. Воно має збільшитися в обсязі хоча б в 2 рази.
  • 3Пока ваше тісто підходить, адигейський сир натріть на тертці. Виберіть саме крупну тертку.
  • 4Переложите тісто з ємності на чисту поверхню. Спочатку його потрібно ще помісити, а потім розрізати приблизно на 12 однакових шматочків.
  • 5Возьмите квадратну форму розміром 28 х 28 див. Змастіть її 10 г вершкового масла.
  • 6Возьмите 1 з 12 нарізаних шматочків дріжджового тіста і розкачати його в тонкий пласт. Він повинен бути приблизно однакового розміру форми для випікання. Укладіть розкачане тісто на дно форми.
  • 7Растопите 230 г вершкового масла. Візьміть кулінарну пензлик і змастіть маслом тісто у формі.
  • 8Теперь виконайте те ж саме з наступним шматочком тесту: розкачати, укладіть поверх першого шару і змастіть вершковим маслом. Посипте його сиром. В той час, як розкачувати потрібно всі шматочки, то змащувати вершковим маслом варто все, крім останнього, а посипати сиром необхідно лише кожен другий.
  • 9Возьмите гострий ніж і наріжте пиріг на квадратики. Переконайтеся, що лезо ножа проходить через всі шари, досягаючи дна форми.
  • 10Еще раз весь пиріг накрийте плівкою і відправте його в тепле місце. Почекайте, поки він збільшиться в об'ємі в 2 рази.
  • 11После цього збийте 1 жовток і змажте ним верхній шар.
  • 12Прогрейте духовку до 180 °С. Відправте погачу випікатися протягом 40 хвилин.

  • Погачу можна посипати кмином або пряними травами, а можна і зовсім не посипати. Серед розмаїття борошняних кондитерських виробів погача заслужено займає одне з перших місць. А так як випічка ламається порційно, такий пиріг — ідеальний варіант для пікніків. Розкажіть друзям про новий рецепт!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок