Шопський салат - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Овочі

Простий, але дуже смачний і освіжаючий шопкий салат — страва родом з Західної Болгарії, досить популярне в багатьох східноєвропейських країнах.


Для того щоб салат вийшов гідним самих бажаних гостей, «Зі Смаком» радить звернути увагу на два нюанси в приготуванні. По-перше, болгарський перець необхідно використовувати маринований або запечений, а по-друге, для заправки краще вибрати свіже нерафінована соняшникова або оливкова олія.


Інгредієнти


Болгарський перець
1 шт.

Приготування

  • 1 перцю видаліть насіння і пложоножку, потім відправте його в розігріту до 150 градусів духовку на 20 хвилин. Потім вийміть, дайте йому охолонути і зніміть шкірку.
  • 2Помидоры, перець і огірки наріжте великими кубиками, а цибулю дрібними, бринзу натріть на тертці.
  • 3Овощи викладіть в салатник, за бажанням посоліть (пам'ятайте, що бринза досить солоний сир), поперчіть, полийте маслом і перемішайте, зверху викладіть сир.
  • 4Украсьте блюдо маслинами і зеленню за смаком.

  • У шопского салат є ще одна інтерпретація. Іноді овочі викладають шарами: перець, помідори, огірки і бринза. Одержаний колірний набір виглядає як болгарський прапор, точно як у випадку з піцою «Маргарита», що повторює кольори італійського триколора. Обов'язково поділіться рецептом з любителями дегустувати найяскравіші страви народів світу!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок