Крем-брюле - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Десерти
Дитячі страви

Якщо ви ніколи не пробували крем-брюле, ви втратили півжиття. Цей французький десерт підкорив мільйони сердець по всьому світу. Ласощі, такого ж ніжного, як це, напевно, не існує.


Назва цього десерту буквально перекладається як «обпалені вершки». В кінці приготування на поверхні крем-брюле обпалюють цукор для карамелізації верхнього шару. У підсумку виходить неймовірна хрустка скоринка. Так і хочеться спробувати!


Інгредієнти


Вершки
960 мл

Приготування

  • 1Поставьте каструлю з вершками і ванільним екстрактом на вогонь і підігрійте, але не доводите до кипіння.
  • 2В окремій мисці збийте яєчні жовтки і половину цукру. Поступово влийте в суміш з жовтків і цукру гарячі вершки, постійно помішуючи.
  • 3В велику форму для випікання помістіть ємності для крем-брюле. Налийте киплячу воду у велику форму так, щоб вона доходила до середини маленьких ємностей.
  • 4Вылейте вершкову масу в посуд і готуйте в розігрітій до 165 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.
  • 5Достаньте формочки з духовки, дайте їм охолонути при кімнатній температурі, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на дві години.
  • 6Достаньте крем-брюле з холодильника і дайте десерту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі. Посипте поверхню кожного десерту цукром.
  • 7С допомогою пальника розтопіть цукор для утворення верхньої хрусткої скоринки. Якщо у вас немає такого пристосування, не турбуйтеся. Поставте крем-брюле в духовку на саму верхню полицю під максимально нагріте гриль на 5-7 хвилин до перетворення цукру в карамель!

  • Повітряний крем-брюле здатне підняти настрій в будь-якій ситуації. Особливо радує, що цей десерт складається з простих інгредієнтів і готувати його зовсім не складно!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок