Запіканка з гарбуза - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Овочі

Холодні осінні вечори можна скоротати не тільки за настільними іграми, але і за приготуванням зігріваючий і яскравих страв з гарбуза. Створюється враження, що сама природа дарувала нам барвистий овоч, дозріває у меланхолійний сезон.


Десерти, випічка і несолодкі гарніри з гарбуза дарують частинку літнього сонця та неперевершений смак. Пропонуємо переконатися в цьому на прикладі страви французької кухні, відомого як gratain de potiron.


Інгредієнти


Соняшникова олія
6 ст. л.

Приготування

  • 1Тыкву і цибулю наріжте кубиками. Розігрійте в сковороді 3 ст. л. соняшникової олії і обсмажте цибулю, потім викладіть гарбуз, влийте воду і накрийте кришкою. Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
  • 2Переложите тушкований гарбуз в миску і пюрируйте товкачкою. Змішайте яйця з вершками і влийте суміш в пюре. Потім додайте в ємність половину вказаної кількості пармезану, сіль, перець і перемішайте.
  • 3Форму для випічки змастіть 2 ст. л. масла і присипте половиною панірувальних сухарів. Влийте у форму гарбузову суміш, присипте залишилися пармезаном і сухарями. Здобріть запіканку 1 ст. л. масла і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 35-40 хвилин.


  • Золотистий бочок запіканки так і манить відрізати ще шматочок і насолодитися прекрасним блюдом. А у вашій родині люблять гарбуз? Чекаємо на ваші враження у коментарях!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок