Як сушити білі гриби в духовці

Другі страви

Як сушити білі гриби в духовці
Білий гриб600 г

Опис рецепта - Як сушити білі гриби в духовці:

Завжди прагла мати для кулінарних експериментів баночку сушених білих грибів Головне- це дотримання всіх рад, які наведені в даному рецепті Аромат, звичайно, вони видавали ще на етапі сушіння Сушені білі гриби використовують для готування всіляких перших, других блюд, а також закусок і в якості добавки в несолодку випічку Пробуйте, заготовлюйте й у насолоджуйтеся грибними блюдами цілий рік


Крок 1:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування
Білий гриб600 г

Для того, щоб засушити білі гриби, нам знадобляться свіжі білі гриби. Вони повинні бути без значних ушкоджень, міцними, не порохнявими. Також перевірте гриби на предмет червивості- зіпсовані гриби нам не знадобляться У такий спосіб можна сушити красноголовці, підберезники, моховики, боровики.


Крок 2:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Білі гриби, призначені для сушіння, мити не можна, тому ножем обрізаємо всі забруднення з ніжки.


Крок 3:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Чистою кухонною губкою, змоченої в холодній воді, протираємо гриби (і ніжку, і капелюшок), знімаючи всі забруднення. Це зробити буде досить легко, і мити гриби не прийде- відмінний спосіб


Крок 4:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Отже, білі гриби очищені.


Крок 5:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Нарізаємо й ніжки, і капелюшка грибів тонкими пластинками.


Крок 6:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Викладаємо на ґрати духовки пластинки білих грибів.


Крок 7:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Більш дрібні частини викладаємо на лист із низькими бортиками, выстеленный пергаментом для випічки.


Крок 8:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Ставимо й ґрати, і лист у духовку. Включаємо режим конвекції ("Вентиляційне нагрівання"), установлюємо температуру 50 градусів і підсушуємо гриби 3 години з відкритими дверцятами (), для того, щоб парка волога виходила.
Через 3 години дверцята закриваємо й сушимо гриби при тій же температурі й у тому ж режимі, що й раніше, близько 5 годин. Залежно від товщини шматочків нам може знадобиться ледве більше або ледве менше часу.
Останній етап- даємо сухим грибочкам повністю охолонути на листі.


Крок 9:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

У загальному одержуємо- 8 годин у духовці при 50 градусах на сушіння. У принципі, не швидко, але це того коштує


Крок 10:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Сухі грибочки вийшли чудової якості- тонкі, як цигарковий папір, ламкі, не стемніли


Крок 11:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

З 600 грам свіжих грибів вийшло 40 грам сушених


Крок 12:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Зберігаємо сушені білі гриби в щільно закритій банці й використовуємо згідно рецепта


Крок 13:



 Як сушити білі гриби в духовці - готування

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок