Турецькі булочки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка

Погача — випічка з начинкою — дуже популярна на Балканах. Що характерно, в кожній країні її готують по-різному. Блюдо нерідко відрізняється і складом начинки, і зовнішнім виглядом: може бути представлено невеликими булочками, пиріжками або ж величезними короваями. Сьогодні «Зі Смаком» розповість, як приготувати турецьку погачу з сирною начинкою.


Та навіть у цьому класичному рецепті закусочних булочок допустимі варіації. Для тіста замість кефіру можна взяти сметану або ряжанку. А для начинки підійде як твердий сир, так і будь-ропні, начебто бринзи. Можна додавати зелень, і не тільки в начинку, але і в тісто. Погачу в Туреччині зазвичай подають на сніданок або до ланчу. Запиваючи гарячим чаєм.


Інгредієнти


Яйце
2 шт.

Приготування

  • 1Взбейте одне яйце з цукром і сіллю. Додайте розтоплене вершкове масло (або маргарин), молоко і оливкове масло.
  • 2Просеянную борошно з половиною розпушувача додайте до рідкої маси. І замісіть м'яке тісто. Дайте йому трохи відпочити в холодильнику (15-20 хвилин).
  • 3Тем часом підготуйте начинку. Сир натріть на тертці, додайте до нього залишився розпушувач. Яйце розділити на білок і жовток (останній залиште для змащування булочок). Білок збийте і додайте в сир, перемішайте. За бажанням в начинку можна додати зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля).
  • 4Тесто розділіть на 12-16 частин. Кожну частину розімніть руками (або розкачайте) у невелику коржик. У центр кожного коржика покладіть начинку.
  • 5Защипните краю і перекладіть на деко, застелене пергаментом. Кожну булочку змастіть збитим жовтком, посипте кунжутом.
  • 6Отправьте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте до рум'яності булочок 30-35 хвилин.

  • Так готується погача по-турецьки. На нашому сайті є ще сербський варіант приготування цієї страви. Радимо спробувати! І не забувайте ділитися новими рецептами з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок