Класичне чахохбілі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Курка

Цей рецепт прийшов до нас з грузинської кухні і носить гучну назву — чахохбілі. Це рагу з птиці колись готували з фазана, тепер же повсюдно використовується куряче м'ясо. Пікантність страви полягає в тому, що під час приготування до нього не додається вода. Зазвичай достатньо натуральної вологи овочів, переважно лука.


Страва готується з шматочків птиці, тушкованих у томатному соусі з додаванням спецій і часнику. Характерною особливістю чахохбілі є попереднє (до гасіння) сухе обсмажування птиці протягом 15 хвилин без додавання якого-небудь жиру. Ви можете спробувати зробити так само!


Інгредієнти


Куряче стегно
300 г

Приготування

  • 1Для початку проваримо курячі стегна до напівготовності.
  • 2Мелко нарізаємо цибулю. Викладаємо його на сковороду з рослинним маслом.
  • 3Теперь нарізаємо часник і теж відправляємо на сковороду.
  • 4Добавляем аджику і томатну пасту, ретельно перемішуємо.
  • 5Натираем на тертці помідори і додаємо їх в загальну масу.
  • 6Пришел черга курячих стегон: відправляємо на сковороду. Можна додати трохи бульйону, якщо вам здається, що вологи недостатньо. Кидаємо спеції, перемішуємо і солимо. Тушкуйте до готовності!

  • Ми приготували чахохбілі! Розкладайте страву по тарілках і прикрашайте заготовленої зеленню. А поки поділіться цим рецептом з іншими!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок