Бургер з рису - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо

Цей рецепт досить популярний в суші-барах, але він цілком може зайняти свою нішу і на домашніх кухнях. Незвичайна подача звичних продуктів, вишуканий смак, простота і доступність — всі ці якості рисбургера обов'язково припадуть до душі господиням!


Вам не доведеться замішувати тісто для булочок, чекати, поки підійде, переживати, не осядуть вони в духовці. Досить просто відварити рис і обсмажити м'ясо!


Інгредієнти


Рис
1 скл.

Приготування

  • 1Нарежьте невеликими шматочками курку (можете взяти і інше м'ясо). Посоліть, поперчіть. Замаринуйте в томатному соусі і 2 ст. л. соєвого соусу, додайте приправи, які вам подобаються.
  • 2Промойте рис до прозорої води, пересипте в каструлю з товстим дном. Бажано, щоб кришка була прозорою. Залийте водою так, щоб рівень води приблизно на чверть перевищувало рівень рису. Накрийте кришкою і не відкривайте, поки рис вариться.
  • 3Доведите до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь і проваріть 10 хвилин. Відкрийте каструлю, накрийте рушником, закрийте і залиште настоюватися 15-20 хвилин.
  • 4Разогрейте сковороду і обсмажте м'ясо на олії.
  • 5Приготовьте заправку: змішати цукор і залишилися соєвим соусом, додати рисовий оцет, можете злегка посолити. Прогрійте на великому вогні, щоб цукор розчинився і акуратно змішайте з рисом.
  • 6Сформируйте корж за допомогою харчової плівки або розкладіть рис на плоскій поверхні, притисніть обробною дошкою і розріжте на кілька частин.
  • 7Смажьте корж улюбленим соусом (наприклад, песто), викладіть м'ясо, а поверх нього — нарізані овочі. Змастіть невеликою кількістю соусу і накрийте другим коржем.

  • Якщо рисбургер встиг охолонути, відправте його в духовку на кілька хвилин. Прикрасьте зеленню і яскравими спеціями — паприкою або куркумою. Насолоджуйтеся закускою та діліться її рецептом з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок