Брауні з вишнею - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
2 березня 2016 р. 546




Брауні - це американський шоколадний десерт. Для любителів шоколаду - це самий улюблений десерт бо шоколаду в ньому здається більше, ніж у самій шоколадці.

Правильно приготований брауні має хрустку тонку скоринку і злегка вологу начинку. Також важливо перед подачею брауні охолодити, адже основні його компоненти при кімнатній температурі починають танути.

Коли я вперше готувала брауні, мені спочатку здалося що я його недопекла, а насправді його потрібно добре остудити, а потім охолодити, розрізати на шматочки і знову зберігати в холодному місці.


Інгредієнти

  • Чорний шоколад — 200 гр.
  • масло — 150 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Жовток — 1 шт.
  • Цукор — 150 гр.
  • Борошно — 70 гр.
  • Волоські горіхи — 50-70 гр.
  • Вишня — 70 гр.
  • Какао — 1 ст. л.
  • Сіль — щіпка

  • Процес приготування

    Я використовувала заморожену вишню. Ягоди розморозити, дати стекти соку, посипати ложкою цукру і какао, перемішати. Можна збризнути ягоди коньяком або ромом. До вишням додати підготовлені горіхи - хто які любить і в кого скільки є.




    Масло порізати на шматочки і розтопити разом з шоколадом на паровій бані.




    Тим часом яйця і жовток збивати з цукром до його розчинення. Маса повинна посвітліти.




    Шоколадну суміш остудити приблизно до 40°C і з'єднати з яйцями. Додати борошно і дрібку солі. Вийде тягуче густе шоколадне тісто.




    Форма для приготування класичного брауні використовується квадратна. Для такої кількості тесту ідеально підійшла прямокутна форма для кексу 11х25х6. Форму злегка змастити маслом і застелити пергаментом. Вишні з горіхами залити шоколадним тестом.




    Духовку розігріти до 180 °C і випікати 30-40 хвилин. Якщо перевірити в кінці на готовність, скоринка повинна бути хрустким, а серединка вологою. Брауні дати повністю охолонути, а потім помістити в холодильник на годину. Розрізати брауні на шматочки, викласти гіркою, посипати цукровою пудрою. Зберігати в холодильнику.

    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок