Пиріг з яловичиною - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Випічка
Закуски

«Джантак» — традиційний татарський пиріг. Зазвичай його готують на велику сім'ю, так що він ідеально підійде до приїзду родичів. Але навіть якщо сім'я невелика, він залишається таким же смачним впродовж кількох днів, та ще й легше ріжеться!


Готовий пиріг дуже ароматний, з пишним тестом і соковитою начинкою. Вистачає його надовго — можна пообідати, поснідати і забрати по шматку на роботу або навчання. Замість яловичини можна використовувати курятину — виходить теж непогано!


Інгредієнти


Пшеничне борошно
1 кг

Приготування

  • 1Соедините дріжджі з цукром, додайте трохи теплої води або йогурту, додайте кілька ложок борошна і дайте постояти 10 хвилин.
  • 2Просейте борошно у велику миску, посоліть, влийте закваску, додайте 5 ст. л. рослинного масла і воду, що залишилася, або йогурт. Замісіть і залиште на 20-30 хвилин.
  • 3Соедините фарш з подрібненою цибулею, додайте сіль, приправи і 3 ст. л води. Відправте в холодильник.
  • 4Когда тісто збільшиться вдвічі, розділіть його навпіл і скачайте дві ковбаски. Розріжте кожне на 8 порцій.
  • 5Раскатайте кожен шматочок з допомогою качалки, покрийте половину начинкою і з'єднайте краї, добре заліпіть.
  • 6Вылейте рослинне масло в глибоку миску і занурюйте в нього кожен пиріжок, викладаючи в форму діаметром 25 см, починаючи від бортів.
  • 7Взбейте яйце зі сметаною і сіллю, залийте пиріг і дайте піднятися протягом 15 хвилин. Випікайте близько години при 180 градусах.

  • Готовий пиріг змастіть вершковим маслом або маргарином. Накрийте рушником, дайте трохи охолонути. Подавайте з гарячим чаєм і овочевим салатом. Насолоджуйтеся смачною стравою і діліться його рецептом з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок