Запіканка з рису - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Крупи
М'ясо

Часто відварені крупи не з'їдаються повністю, а на наступний день вони втрачають свої смакові якості або просто вже не хочеться їх вживати. Для таких випадків у «Зі Смаком» знайдеться парочка рецептів, які не дадуть пропасти полежавшим продуктів. Наприклад, можна приготувати з них гречаники або сирники.


Поповнить скарбничку подібних страв і рисова запіканка. Її основний інгредієнт — відварений рис (саме такий вказаний в інгредієнтах), свіжий або вчорашній. Таку запіканку можна приготувати навіть на сніданок: поживне і збалансоване страва не дасть прокинутися почуття голоду до самого обіду. Моцарелу можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром або плавленим сирком.


Інгредієнти


Рис
4 скл.

Приготування

  • 1Моцареллу натріть на тертці або порвіть руками, сиру моркву натріть на крупній тертці, шинку наріжте дрібними кубиками, петрушку подрібніть. Змішайте зазначені інгредієнти з відвареним рисом і гарненько перемішайте.
  • 2Яйца збийте за допомогою блендера, додайте тертий твердий сир, влийте молоко, посоліть і поперчіть.
  • 3Форму для запікання змастіть маслом, викладіть рисову масу і залийте яєчної сумішшю. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів і випікайте протягом 30 хвилин.

  • Подавайте запіканку як гарніру або як самостійне блюдо. А рецепт чудової страви на швидку руку зберегти в закладках!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок