Люля-кебаб - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


М'ясо

Ще десять тисячоліть тому почав формуватися стереотип про те, що краще за всіх м'ясо готують жителі Близького Сходу і Середньої Азії. Він має міцне підґрунтя: всесвітню популярність отримали страви саме з м'яса, званими кебабами. Донер-кебаб — це шаурма, шиш-кебаб — шашлик, а люля-кебаб...


Люля-кебаб зберігає свій автентичний вигляд і назву. З усіх кебабів він, напевно, найскладніший, оскільки тут потрібен не просто вибір м'яса і вміння з ним звертатися, але і спеціальна технологія. На щастя, «Зі Смаком» знає секрет приготування люля-кебаба.


Інгредієнти


Баранина
1 кг

Приготування

  • 1Промойте м'ясо, наріжте його на великі шматки. Сало (250 г) і цибулю теж подрібніть, після чого пропустіть через м'ясорубку всі три інгредієнти. Ретельно перемішайте фарш до однорідності.
  • 2тепер додайте сіль, перець і базилік. Можна приступати до вымешиванию! Місити фарш потрібно немов тісто не менше 8 хвилин.
  • 3Во час вимішування тісто почне виділяти білок і стає клейким, але цього мало. Його треба відбити. Кидайте його об стіл, перевертайте, знову кидайте (не менше 10 хвилин). Процес трудомісткий, але варто того! Залиште фарш в холодильнику на 1 годину.
  • 4Оставшееся сало наріжте шматочками завдовжки 4 см, товщиною 1 див Залишилося найцікавіше! Руками, змоченими в теплій воді, облепливайте шампури фаршем. Кебаб повинен бути довжиною десь 12 див. Потім одягніть сало і облепливайте другу частину. Сильно вжимайте фарш, на ньому повинні залишитися сліди пальців.
  • 5Жарьте на добре прогорілих вугіллі 10-15 хвилин, постійно повертаючи шампури.

  • Тепер ви бачите, що це не просто фарш на паличці! Це унікальне м'ясне блюдо, яке традиційно готується лише з перцем, сіллю, цибулею, а подається з лавашем і зеленню. Цікаво, що в нього не додають ні яєць, ні хліба. Справжній люля-кебаб закріпиться і без цього завдяки довгому вымешиванию фаршу. Хочете більше цікавих рецептів? Діліться ними з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок