Печеня з нудлями - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

М'ясо

Що таке нудли? Це просто смакота! Загадкове блюдо, яке належить одночасно до слов'янської та німецької кухні. «Зі Смаком» познайомить вас з унікальним кулінарним винаходом переселенців з Німеччини, яке по праву можна назвати самим сімейним стравою. З XIX століття рецепт нудлей зовсім не змінився.


Якщо на гарнір немає часу, нудли з м'ясом і картоплею замінять всі, крім десерту. Не лякайтеся самого назву, адже воно означає не що інше, як прісні парні булочки, які додаються в печеню. Виходить дуже ситне блюдо, яке можна готувати у великих кількостях і економити при цьому час.


Інгредієнти


Яловичина
500 г

Приготування

  • 1Натрите моркву на крупній тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками, а м'ясо — великими. У цьому рецепті м'ясо повинно бути трохи підсмаженою, тому спочатку доведіть його до напівготовності на сковороді, потім додайте цибулю і моркву, 3 ложки олії, потримайте ще 10 хвилин і залийте окропом майже до верху. Тушкуйте годину.
  • 2Пока готується м'ясо, почистіть картоплю і порізати великими шматками. Додайте її до м'яса. Рідина повинна майже повністю покривати її, додайте окріп при необхідності. Поперчіть, посоліть і варіть до м'якості м'яса і картоплі ще 15 хвилин.
  • 3Пока картопля вариться з м'ясом, робимо нудли. Змішайте кефір з борошном і содою і замісіть м'яке, але не липке тісто. Розкачайте його в прямокутник, який потрібно змастити ложкою олії і натерти розчавленим часником. Згорнути рулетик з тіста (краще з двох шматків — два рулетика) і поріжте на шматочки — нудли.
  • 4Выложите нудли на картоплю і накрийте кришкою. Оскільки булочки приготуються на пару, занурювати їх в рідину не потрібно. Тримайте на маленькому вогні півгодини, після чого подавайте печеня з нудлями на стіл.

  • Найніжніші нудли сподобаються кожному, особливо якщо посипати тісто який-небудь зеленню: кропом, петрушкою, базиліком, кінзою. Трохи прянощів, і ваше печеня з картоплею заграє новими фарбами. На тарілці страва виглядає святково і оригінально, подавати його слід гарячим і без хліба, зі склянкою холодного кефіру, томатного соку або айрану.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок