Штрули - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Курка
М'ясо

Закрийте на мить очі і уявіть таке: от ви вже приготували ароматний супчик. Саме час нарізати хліб і подавати до столу. Але хліба немає, а замість нього ще сире тісто, які ви чомусь починаєте заливати готовим бульйоном. І правда, схоже на сон. Та ось тільки це реальне блюдо. І, до речі, дуже смачне.


Штрули, вони ж штрудли, вони ж штруделі. Скільки різних назв у цієї страви! Рецепт з німецькими коренями прижився і у нас. Його готують з наваристим курячим бульйоном і м'ясом. Фішка — шматочки тіста, проварені в цьому ж бульйоні. На перший погляд страва здається вже дуже домашнім. Але, прикрасивши зеленню і нарізаним перцем чилі, його цілком можна подати в тісній компанії друзів.


Інгредієнти


Курка
500 г

Приготування

  • 1Разделайте курку, наріжте м'ясо маленькими шматочками.
  • 2Переложите м'ясо в каструлю, залийте його водою. Поставте ємність на плиту.
  • 3Измельчите цибулю. Спочатку розтопіть вершкове масло на сковороді. Після додайте рослинне. Надішліть підготовлений овоч обсмажуватися.
  • 4Обжарьте подрібнений овоч.
  • 5Возьмите глибоку ємність. Змішайте в ній кефір і яйце.
  • 6Добавьте в кисломолочну масу сіль, а також соду. Гарненько все з'єднайте.
  • 7Постепенно додайте все борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути крутим.
  • 8Разделите тісто на невеликі частини. Кожну таку частину потрібно вимісити в кульку. Відставте всі такі кульки в бік.
  • 9Очистите картоплю. Наріжте овоч невеликими шматочками. Додайте його в каструлю з куркою.
  • 10Вернитесь до тесту. Розкачати кожну кульку в тонкий пласт тіста. Змастіть його готової засмажкою з сковороди.
  • 11Сверните тісто в рулет.
  • 12Проделайте то ж з іншими кульками з тіста.
  • 13Оставшуюся засмажку пересипте в каструлю з куркою. Додайте сіль і перець за смаком.
  • 14Нарежьте кожен рулет на маленькі шматочки.
  • 15Возьмите ще одну каструлю. Вилийте на дно два ополоника бульйону. Додайте кілька шматочків курки.
  • 16Перенесите в ємність половину штрулей зрізами догори. Вони повинні щільно прилягати один до одного.
  • 17Залейте всі курячим супом з картоплею та м'ясом. Тепер перенесіть залишилися штрули і теж залийте їх.
  • 18Накройте каструлю кришкою. Поставте на середній вогонь. Почекайте, поки бульйон закипить, а після зменшіть вогонь. Проваріть так ще 20 хвилин.

  • Важливо використовувати саме два види масла при смаженні: вершкове масло надає особливий смак. А рослинна не дозволить вершкового підгоріти. Зізнайтеся, у вашій кулінарній книзі не так вже й багато страв німецької кухні. Цей нюанс легко змінити. Сьогодні ж запишіть, як готувати штрули, і подругам розкажіть.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок