Вірменський плов - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Крупи

Кілька років тому мені пощастило побувати у Вірменії. Обранець подруги, істинний вірменин, нахвалював свій країну і звичаї. Тому, отримавши запрошення відвідати новий будинок, друзів, я тут же зібрала речі. Перед поїздкою довелося прочитати багато про історію, традиції та кухні, щоб не впасти обличчям в бруд і не образити місцевих жителів. До речі, саме національні страви викликали найбільший захват.


Згадайте, як ви варите плов. Треба відварити рис, посмажили цибулю, моркву, трохи м'яса, не пошкодували спецій для смаку можна подавати. Вірменський плов — досконале страву, а не каша в казані, яку я часто називала пловом. Спасибі мамі Ельміра за докладний рецепт!


Інгредієнти


Рис
150 г

Приготування

  • 1Замочите нут. Промийте довгозерний рис. Залийте його злегка підсоленою водою. Відставте в сторону на 2 години. Відваріть крупу до напівготовності. Промийте холодною водою. Зачекайте, поки стече вся рідина.
  • 2Возьмите казан. Пересипте рис на дно ємності. Додайте 1/3 олії. Потім накрийте все загорнутої в рушник кришкою.
  • 3Пересыпьте вимочений нут в сотейник. Додайте до нього курячі потрухи. Додайте спеції за смаком. Влийте трохи води. Тушкуйте 15 хвилин на повільному вогні.
  • 4Измельчите цибулю. Додайте в окремий сотейник 1/3 частина масла і цибулю. Туди ж відправте зерна граната. Тушкувати все до готовності лука.
  • 5Пересыпьте підготовлений цибулю з гранатом в ємність з потрохами. Доведіть все до готовності.
  • 6Нарежьте курагу тонкими смужками. Видаліть насіння з перчика чилі, а потім подрібніть продукт. Влийте трохи води в окремий сотейник. Додайте решту топленого масла і цукор, курагу і перець чилі. Закип'ятіть масу, а потім проваріть ще 5 хвилин. Це соус, який потрібно перебити в блендері.

  • Подавайте готовий рис з потрохами і соусом. Накриваючи на стіл, поставте в центр глибокої миски з пловом головку часнику — буде ефектніше і ароматні. У самий перший раз я використовувала звичайну рисову стружку. Вийшло дуже навіть непогано. Я спеціально не вказувала необхідну кількість води. Ви знаєте, як варити рис. Готуючи курячі потрухи, візьміть рівно стільки рідини, щоб продукти не плавали в ній, як в супі, а протушились. Для соусу використовуйте 3-4 ст. л. води. Діліться з друзями, готуйте із задоволенням і залишайте коментарі.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок