Лобіо по-грузинськи - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Веганські
Вегетаріанські
Закуски

Лобіо з грузинського перекладається як «квасоля». Складно виділити один класичний рецепт приготування лобіо, так як це зветься безліч страв грузинської кухні з різними продуктами і приправами. Але незмінним їх інгредієнтом все ж залишається квасоля.


«Зі Смаком» пропонує вам приготувати сьогодні лобіо з зеленню і дуже смачною горіховою заправкою, яка додає страві свою родзинку. Відкрийте для себе ще одну грань неперевершеною грузинської кухні!


Інгредієнти


Квасоля
500 г

Приготування

  • 1Фасоль залийте водою і залиште її на 12-14 годин. Після злийте воду і промийте квасолю кілька разів. Потім перекладіть в каструлю з товстим дном або казан і залийте водою так, щоб вона повністю покрила квасолю. Варіть бобові близько години, до готовності.
  • 2Вода повинна повністю вбратися, але якщо цього не сталося, то квасолю треба буде процідити.
  • 3Пока вариться квасоля, очистіть цибулю, подрібніть і обсмажте на повільному вогні до прозорості.
  • 4Измельчите базилік і перекладіть його в ступку, додати чайну ложку винного оцту і розітріть. Перекладіть в окрему мисочку.
  • 5В ступці розтовчіть горіхи.
  • 6Чеснок очистіть, роздушіть його пресом і додайте до горіхів. Перемішайте і додайте червоний гострий перець. Перемішайте до отримання однорідної маси і додайте чайну ложку винного оцту.
  • 7Отваренную квасоля змішайте з цибулею на сковороді, додайте сіль і обсмажуйте на повільному вогні 3-4 хвилини, щоб квасоля ввібрала рослинне масло.
  • 8Переложите в емальований або фарфоровий посуд, додати потовчений базилік з оцтом, хмелі-сунелі, коріандр і горіхову заправку. Ретельно перемішайте.
  • 9Измельчите петрушку і кінзу і додайте в лобіо.

  • Приготуйте це апетитне вегетаріанське блюдо для своєї сім'ї і розкажіть про нього своїм друзям!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок