Прованський пиріг з помідорами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Випічка
Закуски

Прованський пиріг з помідорами настільки ж смачний, як і красивий. Готується це чудо за принципом тарта татен, де начинка з тестом помінялися місцями. Дивно, як французи умудряються з абсолютно простих продуктів взяти і створити шедевр. Створіть і ви, а рецепт від «Зі Смаком» в цьому допоможе!


Тісто для пирога потрібно брати листкове дріжджове — виріб вийде об'ємніше. Помідори більше підходять м'ясистих сортів (типу вершків), ну а сушений базилік можна доповнити букетом з орегано і чебрець.


Інгредієнти


Помідор
1 кг

Приготування

  • 1Помидоры вимийте, розріжте навпіл, полийте маслом, посипте базиліком, приправте сіллю і перцем за смаком. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і запечіть при температурі 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин.
  • 2Нарезанный дрібно цибулю спасеруйте, знову-таки, приправивши сіллю, перцем і базиліком.
  • 3Печеные помідори викладіть зрізом вгору у форму для випічки діаметром 24-26 см, зверху розподіліть пасеровану цибулю. Накрийте начинку тістом, розкатаним в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Краї тіста підверніть, а поверхня наколіть виделкою.
  • 4Выпекайте пиріг 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів до готовності тіста. Остудіть, перед подачею одним різким рухом переверніть.


  • Який соковитий, яскравий! Готовий і вже перевернутий пиріг можете присипати тертим пармезаном або іншим твердим сиром за смаком. Відмінне блюдо для вечері з келихом сухого білого — чудово. Готуйте із задоволенням та діліться нашими рецептами з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок