В'ялена свиняча шия - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


М'ясо

Любителі м'ясних закусок, радійте. Сьогодні «Зі смаком» поділиться з вами секретом, як приготувати сиров'ялену свинину будинку так, щоб всі прийшли в подив. М'ясо виходить просто божественним!


Весь секрет у чудово підібраних спеціях, а також в красивому вигляді продукту. Для того щоб м'ясо виглядав апетитно в розрізі, потрібно брати свинячу шию. Тільки врахуйте, що це страва для тих, хто вміє чекати. Але результат, відверто кажучи, того коштує!


Інгредієнти


Свинина
2,5 кг

Приготування

  • 1В каструлю з м'ясом додайте воду. Вона повинна повністю покрити його. Так ми відміряє кількість потрібної рідини. Потім дістаньте м'ясо і відкладіть його вбік.
  • 2В воду додайте сіль — на кожен літр 4 ст. л. з гіркою. Далі йдуть спеції чорний перець, гвоздика, лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть маринад до кипіння. Процідіть рідину і дайте їй охолонути.
  • 3Залейте м'ясо холодним маринадом. Притисніть тарілкою. Поставте каструлю в холодильник на 3 дні. Час від часу перевертайте м'ясо.
  • 4Достаньте м'ясо, обсушіть його, а потім поставте під прес. Зайва рідина повинна витекти.
  • 5Разделите м'ясо на дві частини. Одну частину обваляйте в суміші з сухої аджики, меленого коріандру, паприки і чорного меленого перцю. Другу частину обваляйте в сванской суміші (зелений перець, чорний перець, коріандр, часник сушений, тархун, естрагон, кмин, базилік).
  • 6Далее загорніть м'ясо в марлю і покладіть його в герметичну ємність. Покладіть в холодильник на 7 днів.
  • 7По закінчення цього строку дістаньте м'ясо і поміняйте марлю. Потім обмотайте линвою, надаючи м'яса потрібну форму. Треба обмотати дуже туго.
  • 8Отправьте м'ясо в сухе, прохолодне й добре провітрюване місце мінімум на 21 день. В принципі, можна і в холодильник, якщо в ньому є місце. Періодично можете діставати м'ясо і підсушувати під вентилятором або з допомогою електричної сушарки. Ось і готово!

  • Коли апетитне м'ясо буде готове, кличте гостей покуштувати його. Насолоджуйтеся разом цим смачним частуванням. Виходить так апетитно, що можна це блюдо і на Новий рік подавати.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок