Торт з печива - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Десерти

Готові магазинні торти подобаються далеко не всім. Іноді вони занадто солодкі і з'їсти один шматочок до останньої крихти — справжній подвиг. Крем буває дуже маслянистий, а якщо ви купили з мастикою — після двох-трьох годин у холодильнику вона стає твердою, як камінь. Ясна річ, коли немає часу на готування, а свято не чекає, ви підшукуєте підходящий десерт в магазині. Але якщо в запасі ще знайдеться кілька годин, можна приготувати самостійно. І піч не потрібно.


Тістечка без випічки підкорюють з першого шматочка: м'які, з хорошою просоченням, смачним домашнім кремом. А коли щедра господиня ще й ділиться рецептом, то здивуванню немає меж: як можна приготувати такий шедевр без випічки? Виявляється дуже навіть можна. Дивіться!


Інгредієнти


Печиво
30 шт.

Приготування

  • 1Подогрейте лимонний сік. Додайте до нього 2 ст. л. розчинної кави. Гарненько змішайте інгредієнти.
  • 2В окремій ємності збийте 3 жовтки і цукор з допомогою міксера. Яєчна маса повинна бути з пишною піною. Продовжуйте збивати. Додайте в яєчну масу екстракт ванілі і лимонний сік з кавою.
  • 3Возьмите пластиковий пакет, який ви використовуєте для заморожування харчових продуктів. Покладіть 6 прямокутників ванільного печива всередину. Використовуйте качалку, щоб їх подрібнити.
  • 4В окремій ємності з допомогою міксера збийте білки з 1 трісок. солі до утворення гострих піків.
  • 5В третьої ємності збийте вершкове масло (бажано розм'якшене) з 1 щіпкою солі, а також вершковим сиром.
  • 6Теперь додайте в сирно-вершкову масу суміш з жовтків і лимонного соку. Збивайте до отримання однорідної консистенції. Поступово додайте в ємність з цією масою білки. Ваш крем вже готовий. Відправте його в холодильник на півгодини.
  • 7Через зазначений час дістаньте крем з холодильника. Ще раз збийте його.
  • 8Вылейте в ємність 120 мл вже звареного міцної кави, обов'язково з цукром. Додайте до напою коньяк.
  • 9Возьмите піднос. Застеліть дно пергаментним папером.
  • 10Разделите залишилося печиво на 4 рівних партії по 6 штук. Змастіть краї 1-ї партії шаром готового крему. Тепер викладіть печиво на піднос в два ряди, по три штуки в кожному. Злегка полийте цей шар ромової сумішшю. Візьміть 1/4 крему і змажте них шар печива.
  • 11Возьмите 2-ю партію і помістіть її в суміш з рому і кави на кілька секунд. Викладіть це печиво на крем. Змастіть цей шар 1/4 крему. Помістіть 3-ю партію в ром і викладіть її зверху на крем. У вас залишилося ще 6 штук. Залишилося печиво викладіть зверху.
  • 12Смажьте боки кремом, що залишився, і нанесіть його зверху. Посипте торт раніше підготовленої крихтою і справжньою кавою, попередньо подрібненого в кофемолці (1 ст. л.).
  • 13Отправьте торт в холодильник на кілька годин, в ідеалі — на всю ніч. Після наріжте його на порції і подавайте.

  • Здавалося б, печиво — і так готовий продукт. Хіба можна приготувати з нього ще один десерт? Ще б. Все досить просто: виберіть печиво, приготуйте крем і складіть торт. Оригінально, смачно, доступно. Поділіться ідеєю з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок