Зрази з м'яса з грибами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


М'ясо

Зрази — легендарне страва литовської, білоруської, російської, польської і української кухні. Візуально вони нагадують рулетики або котлети з яловичого фаршу з різноманітними начинками. Особливо смачними і ніжними зрази виходять, якщо приготувати їх з суміші яловичого і свинячого фаршу. Варто додати трохи сала, і страва стає ще більш соковитим.


Ми хочемо поділитися з вами чудовим рецептом м'ясних зраз з грибами. П'янкий грибний аромат підливи до м'ясної страви зведе з розуму всіх любителів смачно поїсти. Ми готували начинку з сушених грибів і сала, ви можете використовувати будь-які свіжі гриби, а замість сала взяти шинку (її теж потрібно відварити).


Інгредієнти


Яловичина
700 г

Приготування

  • 1Вымойте і пропустіть через м'ясорубку м'ясо, додайте у фарш яйця і гарненько все перемішайте.
  • 2Поместите в каструлю сушені гриби, залийте їх водою і варіть до готовності. Дістаньте гриби з каструлі з допомогою шумівки і дрібно наріжте їх, бульйон не виливайте.
  • 3В окремій каструлі відваріть до м'якості сало, дайте йому охолонути. Наріжте сало дрібним кубиком.
  • 4Очистите, подрібніть і обсмажте в сковороді на соняшниковій олії цибулю до прозорості, потім додати в сковороду гриби. Обсмаживши гриби до рум'яного кольору, покладіть в сковороду сало. Обсмажуйте всі інгредієнти ще протягом 1 хвилини.
  • 5Всыпьте в сковороду панірувальні сухарі, влийте 1-2 ст. л. грибного бульйону, перемішайте всі інгредієнти і зніміть сковороду з вогню.
  • 6Смоченными в холодній воді або в соняшниковій олії руками сформуйте зрази: викладіть в центр коржі з фаршу грибну начинку і скріпіть краю фаршу. Обваляйте зрази в борошні й обсмажте в сковороді 1 ст. л. вершкового масла з двох сторін до готовності.
  • 7Чтобы приготувати підливу, обсмажте в 20 г вершкового масла 1 ст. л. борошна, додайте 2-2,5 скл. грибного бульйону, сметану, сіль, цукор і оцет за смаком. Доведіть суміш до кипіння. Викладіть зрази у форму для запікання, полити їх підливою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.

  • Вітаємо, ароматні м'ясні зрази з грибами готові! Подавайте їх, як тільки дістанете з духовки. Скомбінуйте друга страва з гарніром з молодої картоплі. Подивіться, що ще можна приготувати з фаршу. Якщо вам сподобався такий незвичайний рецепт, поділіться ним зі своїми друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок