«Черевички» з фаршу по-турецьки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Закуски
М'ясо
Овочі

«Зі Смаком» продовжує вас знайомити з кулінарними традиціями різних народів світу. Існує в турецькій мові одне ємне слово, яким визначають назва всіх виробів з фаршу або рубаного м'яса — kofte (фрикаделька). В залежності від форми і різних виробів до них добавок змінюються і супутні слова в назві страв.


Sandal kofte — це все ті ж фрикадельки, але з поглибленням в центрі і барвистою начинкою. Запечені з ароматним соусом, з вигляду вони нагадують турецький черевичок з загостреним носком!

Традиційно в якості начинки в цьому блюді використовують зелений горошок (свіжий або морожений), картоплю і моркву. І в фарш, і в соус додають багато прянощів. Приготуйтеся, буде дуже ароматно і пікантно!


Інгредієнти


Яловичий фарш
600 г

Приготування

  • 1Картофель відваріть в шкірці, остудити, очистити. Моркву наріжте крупною соломкою, підрум'яньте на сковороді з додаванням рослинної олії, додайте горошок і томатний соус, тушкуйте 5 хвилин.
  • 2В глибокій мисці змішайте фарш з подрібненою цибулею, пропущеним через прес часником, панірувальними сухарями і спеції (кмин, чебрець, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. чорного перцю). Додайте сіль за смаком, яйце і ретельно вимісіть масу.
  • 3Из маси сформуйте кульки завбільшки з яйце. Кожному кульці надайте довгасту форму, зробіть поглиблення. Викладіть отримані заготовки у форму для запікання, яку потім відправте в духовку на 15 хвилин (температура 200 градусів).
  • 4Картофель розімніть, додайте молоко, вершкове масло, сіль за смаком. Перемішайте до однорідності.
  • 5Достаньте заготовки з духовки, наповніть кожну картопляним пюре. Зверху викладіть тушкований горошок і моркву.
  • 6В невеликій мисці змішайте томатну пасту з 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. чорного перцю, зірою і 200 мл води. Отриманим соусом полийте черевички. Зверху покладіть по скибочці твердого сиру.
  • 7Верните форму в духовку ще на 20 хвилин при 200 градусах.

  • Якщо ви не звикли до такого насиченого пряного смаку, перед запіканням можете полити черевички ніжним соусом бешамель. Соус бешамель легко приготувати за нашим рецептом, натисніть на назву, виділене кольором і перейдіть за посиланням. Готуйте із задоволенням і з «Зі Смаком». Діліться цікавими ідеями з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок