Курка з солодким перцем - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Курка

Ще одне блюдо, не вимагає складних піруетів біля плити. Згодиться для того самого випадку, коли гості вже на підході до дверей, хочеться їх чимось здивувати, а грошей на вишуканий бенкет особливо не спостерігається. Запечені курячі стегенця самі по собі приречені на успіх, але варто додати до них карамелізовані овочі з духовки ви дістанете диво, не менше.


Щоб курячі стегна вийшли менш жирними, можете зняти з них шкіру. Болгарський перець радимо брати різнокольоровий: блюдо вийде більш ошатним. Любите східний колорит? Приправити курку каррі і паприкою на аромат збіжаться всі сусіди!


Інгредієнти


Куряче стегно
4 шт.

Приготування

  • 1У вимитих перців видалити насіннєві коробочки, м'якоть наріжте смужками. Цибулину наріжте півкільцями.
  • 2Натертые сіллю і перцем курячі стегенця обсмажте з кожної сторони на оливковій олії. Покладіть курку в каструльку.
  • 3В сковороду, де смажилися стегенця, всипте цукор, прогрійте до світло-карамельного кольору, влийте оцет і готуйте ще 30 секунд. Додайте до карамелі перець. Періодично перемішуючи, доведіть до напівготовності. Додайте цибулю, смажте, поки він не стане прозорим. Додайте подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.
  • 4Выложите перець з цибулею у форму для запікання. На овочеву подушку викладіть курячі стегенця, відправте блюдо в духовку на 20-25 хвилин готуватися при 180 градусах. Дістаньте Форму з духовки, накрийте фольгою і залиште на 10 хвилин. Перед подачею посипте курку подрібненою петрушкою.


  • Примітно, що за цим же рецептом можна приготувати і індичку, і свинину та яловичину. Враховуйте лише різницю у часі термічної обробки для різних видів м'яса. Звичайно, це будуть вже зовсім інші страви, але здорово мати в запасі такий базовий рецепт на всі випадки, правда? Швидше поділіться ним з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок