Капуста «Провансаль» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Веганські
Вегетаріанські
Закуски
Овочі

Капуста — справжнє джерело вітамінів і корисної клітковини. Тому варто замаринувати її, щоб насолоджуватися всю зиму з користю для здоров'я!


Цю капусту досить легко приготувати, вам не потрібно її шаткувати годинами, нарізати досить великими шматками. Зате результат... Соковита, хрустка капусточка з морквою — чудове доповнення до будь-якої страви!


Інгредієнти


Капуста білокачанна
3 кг

Приготування

  • 1Натрите моркву на крупній тертці.
  • 2Удалите з капусти качан. Найпростіше це можна зробити, розрізавши вилок на 4 частини і зрізавши у кожній качан по діагоналі. Порізати капусту великими кубиками.
  • 3Измельчите часник.
  • 4Соедините у великій каструлі всі овочі, часник і мелений перець, викладаючи їх шарами, а краще перемішайте.
  • 5Доведите воду до кипіння. Додайте сіль, цукор і рослинне масло. Помішуйте, поки цукор не розчиниться повністю. Додайте горошини перцю, а коли знову закипить — влийте оцет. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
  • 6Залейте маринадом овочеву суміш і перемішайте. Притисніть гнітом. Наприклад, накрийте тарілкою або кришкою відповідного діаметра і поставте на неї трилітрову банку, наповнену водою.
  • 7Выдержите капусту під гнітом 1-2 дні, щоб вона пустила сік. Розкладіть по банках, залийте залишилися розсолом і поставте в холодильник.

  • Подавайте готову капусту до будь гарнірів і м'ясних страв. Насолоджуйтесь цієї смачної вітамінною бомбою і діліться її рецептом з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок