Класичний суп харчо - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Крупи
М'ясо
Супи

Традиційний суп харчо — це, мабуть, те ж саме, що правильний борщ. Складно сказати, що точно має входити в класичний рецепт. У різних областях Грузії це блюдо готують по-різному. Тим не менш існують основні правила приготування харчо, які варто дотримувати.


Перше — це м'ясо. Грузинська кухня лояльно ставиться до різних видів м'яса, але кожен з них робить страву особливим. Для супу харчо найкращим м'ясом є яловичина, адже назва страви перекладається як «яловичий суп». Другий важливий інгредієнт називається тклапі. Це лист засушеного пюре з ткемалі, кислої сливи.

Тклапі можна замінити соусом ткемалі, який ви знайдете в магазині, або соком граната. Третій секрет приготування харчо в тому, що вам не обійтися без волоських горіхів і рису. Важливу роль в супі також грають прянощі і зелень. Суп повинен вийти саме не гострим, а пряним. Це означає, що, просто додавши більше перцю, ви не отримаєте харчо. Тут важливу роль відіграє поєднання трав і спецій.


Інгредієнти


Яловичина
500 г

Приготування

  • 1Промойте м'ясо, наріжте, залийте прохолодною водою і поставте варитися. Яловичина готується приблизно 120 хвилин. Кілька разів зніміть пінку з бульйону. Якщо ви використовуєте тклапі, то на цьому етапі залийте його гарячою водою.
  • 2Спустя 2 години додайте в бульйон соус ткемалі, яким ми замінимо тклапі, або дві столові ложки соку граната.
  • 3Когда бульйон знову почне кипіти, киньте туди подрібнену цибулю і варіть ще 10 хвилин на середньому вогні. Промийте рис, відправте його в суп.
  • 4Измельчите горіхи до стану пасти, те ж саме зробіть з часником. Через 10 хвилин після додавання рису додайте в суп горіхи і часник. Залиште варитися ще на 10 хвилин.
  • 5Добавьте лавровий лист, коріандр, хмелі-сунелі, шафран, посоліть і поперчіть. Перемішайте суп і варити ще 7 хвилин.
  • 6Мелко наріжте петрушку, кінзу, киньте в суп, варити 5 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте харчо трохи настоятися.

  • Правильно приготовлений суп харчо забезпечує максимальну ситість при мінімальній кількості калорій. Він прискорює кровообіг, стимулює обмін речовин і нормалізує баланс рідини в організмі. Це перша страва багата вітамінами і мінералами. Поділіться рецептом смачного супу з друзями та знайомими!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок