Домашній сир «Філадельфія» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Вегетаріанські
Дитячі страви
Закуски

М'який вершковий сир — вишукане доповнення до закусок, млинцям і, звичайно ж, до суші. Іноді просто неможливо втриматися і не перехопити ложку-другу такого ласощі в чистому вигляді. До вершковим сирів відноситься і популярний сорт «Філадельфія», приготований вперше ще в 1872 році в Америці.


Пропонуємо приготувати це вершкове задоволення в домашніх умовах. Звичайно, смак буде відрізняться від дорогого оригіналу, так як в інгредієнтах відсутні стабілізатори та інші мало доступні (і не зовсім корисні продукти. Але деяким цей варіант доведеться по душі більше, ніж магазинний. Отже, для приготування 250 г вершкового крем-сиру нам знадобиться...


Інгредієнти


Молоко
1 л

Приготування

  • 1В пастеризоване молоко з високим відсотком жирності додайте сіль, цукор, поставте каструлю на вогонь і перед закипанням зніміть з вогню.
  • 2Влейте кефір кімнатної температури і акуратно розмішайте. Молоко повинно згорнутися.
  • 3Установите на каструлю друшляк і застеліть його зсередини марлею, складеною в 3-4 шару.
  • 4Вылейте кисле молоко на марлю, повільно помішуючи, дайте стекти сироватці. У вас може піти на це 10-15 хвилин. Віджимати сир не можна!
  • 5Взбейте яйце з лимонним соком. Продовжуйте збивати і поступово додайте сир.
  • 6Получившийся однорідний крем відправте в холодильник на 12 годин. Готово!

  • Шанувальникам італійських сирів радимо заглянути в рецепт домашньої моцарелли. Ну а тонкощі приготування «Філадельфії» варто записати в кулінарну книгу і поділитися з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок