Пиріг зі шпинатом і яйцем - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Відео
Випічка
Закуски

Невеликої кількості шпинату достатньо, щоб наситити організм потрібними вітамінами і мінералами. У свіжому вигляді цей листовий овоч вживають рідко. А от якщо зробити його інгредієнтом пирога, поряд з варенными яйцями, — смачніше і корисніше закуски не придумаєш.


При тепловій обробці шпинат майже не змінює свій яскравий зелений колір. За рахунок контрасту з яйцем, в розрізі готовий пиріг виглядає дуже ефектно. Розсипчасте тісто, ніжна і соковита начинка, розплавлений сир... Це блюдо однозначно припаде до смаку вам і вашим близьким.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
1,5 скл.

Приготування

  • 1Смешайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Окремо збийте розтоплене вершкове масло з жовтками, додайте сметану. Потім у цю суміш акуратно введіть борошно, влийте холодну воду і швидко замісіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин у холодильник.
  • 2Шпинат переберіть, у листя відріжте жорсткі черешки. Складіть його в друшляк і опустити в підсолену киплячу воду на 2 хвилини. Дайте стекти воді. Додайте до шпинату натертий на крупній тертці сир (200 г), сир, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
  • 3Достаньте тісто з холодильника і розділіть на три частини. Один шматок завбільшки з долоню приберіть в морозильну камеру. Ще з одного розкачайте смужку шириною 3 см і завдовжки по діаметру форми. Інше тісто покладіть у змащену вершковим маслом форму для випікання і, починаючи з центру, рівномірно розподіліть руками за формою. Товщина шару повинна бути приблизно 0,3–0,5 див. Щоб тісто при випічці не піднімалося, зробіть на ньому кілька проколів виделкою.
  • 4Сваренные круто яйця очистіть і покладіть у форму з тістом так, щоб вони знаходилися приблизно на рівній відстані один від одного. Викладіть на яйця начинку з шпинату і розрівняйте поверхню пирога. Загорніть всередину верхній край пирога і обережно розташуйте по колу розкачану смужку тесту.
  • 5Достаньте заморожений шматок тіста і натріть його на крупній тертці на пиріг таким чином, щоб начинка була закрита. Зверху присипте тертим сиром і випікайте в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 40-55 хвилин.


  • Остиглий пиріг зі шпинатом наріжте на порційні шматки і подавайте до перших страв на обід або вечерю. Поділіться рецептом з друзями, які люблять випічку з зеленню!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок