Пшеничний крекер | 1,5 ст. | Цукор-Пісок | 0,2 ст. |
Вершкове масло пряжене | 5 ст. л. | Молоко згущене | 400 г |
Яйце куряче | 1 шт. | Сік лайма | 1 ст. |
Цедра лайма | 1 шт. | Вершки збиті | 1 ст. |
Цукрова пудра | 3 ст. л. | Ванільний екстракт | 1 ч. л. |
Лаймовый пиріг - це прекрасний літній і весняний десерт. Це ніжний пиріг з кислинкой Його плюси в тому, що він простий у готуванні і його можна зробити заздалегідь.
Розігрійте духовку до 175гради.
Пшеничний крекер | 1,5 ст. |
Цукор-Пісок | 0,2 ст. |
Вершкове масло пряжене | 5 ст. л. |
У невеликій ємності змішайте дроблений хрусткий крекер, цукор і масло. Викладете цю суміш у форму для запікання. Поставте форму на лист і запікайте близько 10 хвилин поки корж не підрум'яниться. Дістаньте корж із духовки й дайте йому охолонути при кімнатній температурі.
![]() |
|
В окремому посуді змішайте згущене молоко і яйце до однорідної маси. Додайте сік лайма й цедру 1-го лайма й збийте віночком до однорідної маси. Акуратно викладете отриману начинку на охолоджений корж, поставте лист на середній рівень у духовку й запікайте 15 - 18 хвилин поки центр пирога не запечеться. Вийміть пиріг з духовці, спочатку дайте йому охолонути, а потім поставте його в холодильник не менше, чим на дві години.
Зверху прикрасьте збитими вершками (готування дивитися нижче), посипте цедрою лайма й викладете кружечки лайма.
Готовимо збиті вершки.
![]() |
|
У більшу глибоку миску викладете жирні збиті вершки, цукрову пудру й ваніль. За допомогою міксера протягом 7-8 хвилин збивайте масу на середній швидкості поки маса не загустіє.