Форшмак з оселедця - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Закуски

Ах, Одеса... Місто моря і моряків, де кожна вуличка і дворик просочені особливим, незбагненним колоритом. Кожен, хто відвідує Одесу хоч одного разу, везе з собою цілий мішок емоцій і вражень, гастрономічних в тому числі!


Давайте поринемо в атмосферу міста біля моря, приготувавши традиційне частування одеських господинь — оселедцевий форшмак! А для повноти смакових відчуттів за основу візьмемо рецепт із старовинної кухарської книги. Нехай вас не бентежить слово «франзоль» в рецептурі — це така булка-калач, яку ще називають французькою булкою. Тому справедливо буде замінити франзоль багетом або будь-який інший випічкою несолодкою.


Інгредієнти


Оселедець
1 шт.

Приготування

  • 1Разделайте оселедець, філе вимочуйте в молоці протягом 30 хвилин.
  • 2Вымоченное філе дрібно порубайте, додайте розмочену булку або багет.
  • 3Измельчите петрушку, половину цибулини, додайте до оселедця.
  • 4В стародавньому рецепті яблуко в інгредієнтах не зазначено, але багато господинь не мислять форшмак без яблучної кислинки. Можете додати терту половинку зеленого яблука — це лише збагатить смак закуски.
  • 5Добавьте в отриману масу розм'якшене, майже почало танути вершкове масло, приправити перцем за смаком, влити трохи оцту для пікантності, ретельно перемішайте. Готовий форшмак відправте в холодильник на кілька годин.

  • Як з'ясувалося, саме за цим рецептом форшмак готувала моя одеська тітонька Фаня і пригощала, коли ми приїжджали погостювати. Пам'ятаю, це було дуже смачно. Грінки з багета або бородиского хліба ідеально підійдуть для подачі цієї закуски. А ще форшмак — це чудова начинка для фуршетних кошиків і профітролей. Друзі точно попросять у вас рецепт цієї геніальної закуски, поділіться з ними!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок