Кабачки в кетчупі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Заготовки
Овочі

Поки не пізно, встигніть заготовити кабачки! На цей раз «Зі Смаком» пропонує варіант закуски з кабачків з гострим кетчупом чилі. Не лякайтеся, гострота ця в процесі приготування згладжується, в результаті ви отримуєте хрусткі кисло-солодкі скибочки з пікантними нотками.


Приготування кабачків цим способом не передбачає варіння, тому овочі не розм'якшуються, залишаються щільними і оглушливо хрумтять! Щоб домогтися тих самих характерних пікантних ноток, рекомендуємо використовувати саме гострий кетчуп, а оцет підійде 9%-й.

Заготівля відмінно зберігається при кімнатній температурі. Для консервації можете використовувати як звичайні банки з металевими кришками, так і банки з закручуються кришками. Під час стерилізації будьте обережні: ємності з заготівлею дуже гарячі!


Інгредієнти


Кабачок
4 кг

Приготування

  • 1На дно стерилізованих банок викладіть по парасольки кропу, листу хрону і вишні, 1-2 зуб. часнику, нарізаного часточками. Кабачки вимийте, наріжте кружечками, щільно розкладіть по банках.
  • 2Приготовьте маринад. У каструлі змішайте воду, кетчуп, сіль і цукор. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після закипання вогонь вимкніть і влийте оцет, перемішайте. Відразу ж залийте кабачки в банках.
  • 3Банки прикрийте кришками і стерилізують: півлітрові 10 хвилин з початку закипання води, літрові — 15. Після стерилізації банки закатайте.

  • Взимку такі мариновані кабачки дуже знадобляться. Нарізані кубиками, їх можна додавати в рагу, супи, салати або просто використовувати як апетитною закуски. поділіться рецептом з друзями, їм обов'язково знадобиться!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок