Баклажани з сиром в духовці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Вегетаріанські
Закуски
Овочі

Запіканка з баклажанів під сиром відноситься до страв італійської кухні. Для її приготування використовують характерні продукти: пармезан, моцарелла, томати, базилік і, звичайно ж, оливкова олія.


Саме завдяки сирів двох видів страва виходить дуже вершковим, що як не можна краще підкреслює пікантний смак баклажанів. Гарна з виду, вишукана запіканка стане головним блюдом вашого столу.

Соус краще приготувати з консервованих у власному соку помідорів, треба тільки перетерти їх з розсолом. Добре його замінять свіжі помідори, які слід обдати окропом, зняти шкірку і розім'яти виделкою.


Інгредієнти


Баклажан
900 г

Приготування

  • 1Вымойте баклажани, видаліть плодоніжки і наріжте кружечками 1,5–2 див. Посоліть і викладіть їх на кухонне рушник. Через 10 хвилин можна приступати до готування.
  • 2Обжарьте баклажани з обох сторін на сковороді-гриль. Викладіть в миску, поперчіть і посоліть.
  • 3В форму для запікання, змащену маслом, викладіть шар помідорів, потім шар баклажанів, посипте нарізаним базиліком. Повторіть шари, останній повинен бути помідорний.
  • 4Натрите пармезан на тертці, а моцарелу порвіть руками, посипте запіканку.
  • 5Запекайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

  • Порада: залиште кілька цілих листочків базиліка для прикраси страви. Подавайте запіканку відразу після приготування в гарячому вигляді. Насолоджуйтеся пікантним і ситним блюдом, а також радьте друзям приготувати, діліться рецептом з ними!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок