Крамбамбуля - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Напої

Перше, що дійсно чіпляє, — назва. «Крамбамбуля» звучить красиво і святково. Походження назви досі під питанням. Існує теорія, згідно з якою свою назву цей напій отримав завдяки німецькому лікеру Krambambuli. Коли-то його виробляли фабрики в Данцігу. З часом цим словом європейські студенти стали називати різні міцні напої.


Білоруська крамбамбуля схожа з оригінальним напоєм тільки назвою. Готують її з горілки і меду з додаванням прянощів. Історія білоруської настоянки сягає ще в дореволюційний час. Але тоді вона не отримала широкого поширення. А ось на початку 2000-х, коли виробники вирішили відродити давні традиції, крамбамбуля отримала друге дихання. У себе на батьківщині цей напій став дуже популярним. Дізнаємося, чому?


Інгредієнти


Горілка
0,5 л

Приготування

  • 1Возьмите запашний і чорний перець і потовчіть в ступці. Якщо у вас немає ступки, можна просто перемолоти все в кавомолці.
  • 2Пересыпьте суміш перців в каструлю. Додайте паличку кориці, мускатний горіх і гвоздику. Залийте все водою і 250 мл горілки.
  • 3Доведите суміш в каструлі до кипіння. Потім додайте мед, накрийте каструлю кришкою і проварити протягом 15 хвилин. За цей час сироп просочиться ароматом прянощів. Обсяг зменшиться приблизно наполовину.
  • 4Снимите сироп з вогню і охолодіть його приблизно до 50-60 °С. Змішайте горілку з сиропом. У вас вийде досить міцна настоянка (25 %).
  • 5Оставьте напій під кришкою ще на 5 хвилин.
  • 6Залейте все в пляшку разом зі спеціями. Закрийте пляшку кришкою і залиште настоюватися в темному місці протягом 7 днів.
  • 7Процедите настій через марлю (3 шари) або щільну тканину і подавайте в красивій пляшці або ж графині.

  • Хоча спиртні настоянки можна купити в магазині, багато воліють готувати їх будинку. Більшість рецептур знайомі всім. Але якщо готувати такі напої часто, починаєш розбиратися в нюансах, додавати свої інгредієнти і пробувати нові технології. Чому б не приготувати білоруську настоянку з медом і спеціями? Ви витратите 30 хвилин на приготування, почекаєте ще тиждень — і міцний напій готовий! Почастуйте друзів, а після поділіться рецептом!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок