Бельгійський суп Ватерзой - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Супи

Що це за незвичне слово — Ватерзой? Звучить дещо дивно і не по-кулінарного. Що ж, якщо ви раніше нічого про нього не знали, тоді ми з задоволенням розповімо вам! Ватерзой — це класична бельгійська юшка, традиційне блюдо Фландрії. Також часто використовується назва «Гентський ватерзой», яке вказує на походження страви.


Коли-то оригінальний рецепт включав в себе рибу, але тепер готується з курятини. Серед причин називають забрудненість гентський річок, в яких перестала водитися риба. Вся принадність цього супу в тому, що на відміну від багатьох національних страв він не вимагає складних заморських інгредієнтів; все необхідне можна купити і у нас, в найближчому супермаркеті. Отже, готуємо фламандський Ватерзой на 6 порцій!


Інгредієнти


Курка
1 кг

Приготування

  • 1Подготовим овочі: цибулю наріжемо півкільцями, селеру і моркву тонкою соломкою (можна натерти на тертці), знімемо шкірку з картоплі.
  • 2Нам знадобиться містка каструля з товстим дном. В ній розтопимо 2 столові ложки вершкового масла.
  • 3Теперь обсмажимо овочі на середньому вогні до м'якості (близько 10 хвилин), потім додамо курку і підрум'янимо її. Вливаємо в каструлю бульйон, кладемо картоплю, додаємо перець горошком і лавровий лист.
  • 4Наконец суп закипів і ми можемо залишити його нудитися на маленькому вогні 30-35 хвилин. Коли курка стане м'якою, виймемо її з каструлі разом з лавровим листом і перцем. Відділити м'ясо від кісток.
  • 5В окремій ємності збиваємо жовтки з вершками, потім додамо туди ополоник гарячого бульйону і дуже ретельно розмішуєм. Отриману суміш додаємо в суп, швидко перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
  • 6Возвращаем куряче м'ясо назад в каструлю, ще раз прогріваємо, але не доводимо до кипіння.

  • Ви можете сказати, мовляв, це ж звичайний курячий суп, що у ньому такого? Однак ми впевнені в тому, що ви трохи втратите, якщо спробуєте його приготувати. Тим більше що це зовсім не складно. І, повірте, ви абсолютно не пошкодуєте про витрачений час і зусилля! Поділіться цим рецептом з іншими! Нехай і вони спробують приготувати фламандський Ватерзой.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок