Вірменський салат - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Овочі
Салати

Серед найдавніших національних кухонь світу вірменська посідає особливе місце. Протягом багатьох років вона не розвивалася, але і мала великий вплив на кулінарні традиції сусідніх країн. Якщо ви готували хоча б одне з широко визнаних страв цього краю, ви встигли помітити, що практично всі інгредієнти спочатку готуються окремо, а потім змішуються.


Редакція «Зі Смаком» вирішила побалувати своїх читачів відмінним вірменським салатом. Це один з видів овочевого рагу зі спеціями. Таке національне страву до смаку багатьом. Його можна подавати як гарнір до м'яса або як самостійне блюдо.


Інгредієнти


Баклажан
3 шт.

Приготування

  • 1Помойте баклажани наріжте кружальцями завтовшки 1 див овочі Посоліть, ще раз промийте і відіжміть, щоб вони не горчили.
  • 2Очистите картопля, промийте і обсушіть. Наріжте його кубиками.
  • 3Очистите цибулю і наріжте його кільцями.
  • 4Удалите плодоніжку і насіння у солодкого перцю. Промийте його і наріжте півкільцями.
  • 5Очистите часник і дрібно порубаєте його.
  • 6Помойте стручки квасолі і наріжте їх шматочками завдовжки близько 2 см
  • 7Помойте помідори, обсушити і видалити плодоніжки. Наріжте помідори кружечками.
  • 8Промойте зелень холодною водою і крупно наріжте.
  • 9Возьмите казан або каструлю з товстими стінками і налийте в нього рослинне масло.
  • 10Все овочі потрібно викласти шарами. Кожен шар потрібно посолити, поперчити чорним меленим червоним гострим перцем за смаком, а також посипати зеленню. Перший шар — баклажани. Далі викладають картопля, солодкий перець, цибуля, часник, квасолю і помідори.
  • 11Вскипятите 50 мл води і додайте її до овочів. Притисніть всі інгредієнти керамічної тарілкою, закрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом 1 години на маленькому вогні.
  • 12Как варіант, можна скласти овочі в жароміцний посуд і приготувати їх в духовці. Розігрійте її до 180 °С і запікайте овочі 60 хвилин. Додавати воду не потрібно.

  • Вже через десять хвилин після того, як ви відправите салат в духовку, аромати залучать на кухню всю сім'ю. Плюс в тому, що над цим блюдом не потрібно стояти. Просто зачекайте одну годину і насолоджуйтеся. Почніть теплу дружбу з вірменської кухонь з цього рецепту, і ви не зможете зупинитися!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок