Шоколадні кекси з заварним кремом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти

Холодними осінніми та зимовими вечорами часто приходить хандра. Прогнати її можна, звичайно ж, чимось смачненьким.


Ці шоколадні кекси — фантастичне засіб від депресії. Не так багато метушні з приготуванням, зате смак... Ніякі магазинні солодощі з ними не зрівняються!


Інгредієнти


Молоко
1 л

Приготування

  • 1Налейте в каструлю 1 літр молока, висипте 300 г цукру. Поставте на середній вогонь і помішуйте, поки цукор не розчиниться повністю.
  • 2Смешайте міксером, але не збивайте, 4 яйця, 120 грам борошна. Влийте два ополоника гарячого солодкого молока.Перемішайте. Додайте ще стільки ж молока, знову змішайте і повернути в каструлю.
  • 3Варите крем, весь час помішуючи, поки він не загусне.
  • 4Добавьте у майже готовий крем 20 грам вершкового масла, змішайте. Додайте ванільний цукор, збийте міксером. Залиште остигати.
  • 5Смешайте спочатку сухі компоненти — цукор, пшеничне борошно і какао.
  • 6Растопите масло і додайте суху суміш. Туди ж відправте яйця і сметану, загасіть соду лимонним соком або оцтом і все перемішайте. Щоб тісто вийшло більш пухнастим, потрібно заважати круговими рухами знизу вгору.
  • 7Выложите у формочки по 2 столові ложки тіста, а потім – по 1 ложці начинки, злегка вдавлюючи її в тісто.
  • 8Сверху викладіть ще по столовій ложці тесту, щоб накрити крем.
  • 9Разогрейте духовку до 200 градусів і випікайте 30-35 хвилин.

  • Готовим кекси дайте трохи охолонути, після чого обережно діставайте з формочок і подавайте на стіл. Кекси виходять хрусткими зовні і дуже ніжними всередині. Дуже смачні гарячими з соком або з гарячими напоями, можна їсти і холодними — таку випічку дитина із задоволенням візьме в школу. Насолоджуйтеся десертом та діліться рецептом з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок