Яблука, фаршировані рисом і горіхами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
25 липня 2015 р. 143




Це блюдо складається з поживних та корисних складових. Якщо хочете зменшити калорійність страви — замініть цукор на мед.


Інгредієнти

  • Яблука — 10 шт.
  • Родзинки — 50 г
  • Рис — 0,5 склянки
  • Молоко — 1 склянка
  • Волоські горіхи або мигдаль — 50 г
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • масло — 2 ст. л.
  • Кориця — за смаком
  • Мед — за смаком

  • Процес приготування

    Яблука помити, зняти шапочки, витягти з них серцевину посипати корицею. Смажений мигдаль або горіхи очистити від шкірки і дрібно нарізати. Родзинки обшпарити окропом, промити.

    Рис промити, зварити в молоці з цукром. У готову кашу покласти родзинки, горіхи, вершкове масло, яйця і перемішати всі інгредієнти. Якщо виключаєте цукор, то просто відварити рис, а мед додати вже в рисовий фарш.

    Рисовим фаршем наповнити яблука, покласти на деко або сковороду і поставити в духовку. Для того, щоб яблука не пригоріли, налийте кілька ложок води, злегка покривши дно водою.

    Яблука запікати при 180°с приблизно 30 хвилин, накривши шапочками, які відрізали в самому початку. Коли яблука будуть готові, але ще теплими — змастити їх медом, або смородиновим варенням.


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок