Домашній бальзамічний оцет - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Заготовки
Соуси

Бальзамічний оцет надає стравам особливий смак і надзвичайним чином облагороджує їх. Бальзамік додають до заправки до салатів, овочів на грилі, м'яса, риби, сирної нарізці.


Традиційно приправу виробляють з виноградного сусла за особливою, достатньо складної технології. «Зі Смаком» пропонує виготовити домашній оцет, за смаком дуже нагадує оригінальний бальзамік. За основу братимемо вишню, можна заморожену. Спробуйте, виходить річ з незрівнянним ароматом!


Інгредієнти


Вишня
2 скл.

Приготування

  • 1Вишню помістіть в товстостінний посуд, добре розімніть ягоди руками. Поставте на вогонь.
  • 2В прогревающуюся масу додайте цукор, корицю, цедру, зняту з цілого лимона. Після закипання поваріть соус на повільному вогні 15-20 хвилин.
  • 3Пока соус вариться, стерилізуйте банку з закручується кришкою або пляшку (можна в духовці, мікрохвильовій печі або просто прокип'ятіть у воді).
  • 4Готовый зніміть соус з вогню, додайте яблучний оцет, перелийте в тару і закрийте кришкою. Остудіть, потім поставте в холодильник на 3 доби.
  • 5По закінчення цього часу рідину процідіть через марлю, гущу і кісточки можна викинути, а сам оцет знову відправте в холодильник на зберігання.

  • Можна вважати, що продукт готовий відразу після проціджування, але ідеально буде, якщо дасте оцту дозріти (3 місяці в ідеалі): він загусне і придбає ті самі смакові якості, властиві саме бальзамику. Розкажіть про рецепті друзям, їм точно сподобається!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок