Печиво на кефірі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Випічка
Десерти

Існує маса способів приготування печива. Методом проб і помилок ми знаходимо рецепти, які припадають до смаку і кишені. У кожної господині свої секрети: особливі інгредієнти, унікальні техніки. Грузинське печиво «Када» запам'ятовується гостям своїм чудовим смаком.


На перший погляд, вона досить незвичайна і залишається тільки здогадуватися, з чого його готують. Насправді, рецепт дуже простий. Якщо у вас є час і бажання готувати, беріться за справу.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
720 г

Приготування

  • 1Начните з приготування тіста. Для цього потрібно змішати 480 г борошна з дрібкою солі і розпушувачем. Висипте всі гіркою на суху робочу поверхню столу. Зробіть гірці в лунку, натріть на поглиблення 200 г вершкового масла, додайте яйце і кефір. Замісіть тісто з усієї маси, а після розділіть його на три рівні частини. Кожну частину загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 2-5 годин.
  • 2Приступайте до приготування начинки. Перетріть 100 г розм'якшеного вершкового масла з дрібкою солі і цукром. Як тільки у вас вийде однорідна маса, додайте 240 г борошна і перетріть все в крихту. Подрібнені волоські горіхи потрібно додати у вже готову начинку і перемішати все. Розподіліть начинку на 3 частини.
  • 3Достаньте з холодильника один охолоджений кульку тіста і розкачайте його в прямокутник. Товщина тіста має становити 0,5 див.
  • 4Обильно посипте прямокутник однією частиною начинки. Залиште невелику кількість начинки, щоб потім посипати печиво зверху.
  • 5По довгому краю скрутіть тісто рулетом. Злегка притисніть тісто і з допомогою фігурного ножа наріжте його шматочками по 3-5 см. Якщо ви готуєте печиво на святковий стіл, рулет можна нарізати ромбиками. Виконайте теж саме з рештою кульками тесту.
  • 6Взбейте одне яйце віночком.
  • 7Застелите деко пергаментним папером, викладіть печиво, змастіть його збитим яйцем, посипте залишилася начинкою і відправте в духовку. Випікати печиво при температурі 180 С.

  • Коли печиво охолоне, перекладіть його в пластиковий контейнер. Тоді воно буде свіжим протягом декількох днів. Обов'язково збережіть рецепт і поділіться ним з друзями. Нехай грузинське печиво стане прикрасою вашого столу!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок