Лечо на зиму

Консервація

Лечо на зиму
Помідори4 кгПерець болгарський червоний5 кг
Цукор-Пісок200 г Рослинна олія210 мол
Сіль2 ст. л.Перець червоний пекучий2 шт.
Часник2 голОцтова есенція1 ст. л.

Опис рецепта - Лечо на зиму:

Існує безліч рецептів лечо, до складу якого можуть входити баклажани, ріпчастий лук, морква, капуста й кабачки. Пропоную приготувати класичний варіант із солодкого перцю й свіжих томатів. Готується такий лечо досить швидко, необхідно лише порізати шматочками перець і підготувати томати. Решта займе ще менше часу. І так, приступимося.


Крок 1:



Лечо на зиму - готування

Для готування лечо нам буде потрібно: солодкий перець, гострий перець, помідори, часник, цукор, оцет, рослинна олія й сіль.


Крок 2:



Лечо на зиму - готування
Помідори4 кг

Спочатку зробимо томат. Помийте помідори й измельчите їх через м'ясорубку.


Крок 3:



Лечо на зиму - готування

Доведіть перекручені помідори до кипіння й варите 2 хв. Відключите й дайте охолонути до теплого стану.


Крок 4:



Лечо на зиму - готування

Перетріть теплий томат через сито, тим самим відокремивши його від шкірочки й насінь.


Крок 5:



Лечо на зиму - готування

Для лечо нам буде потрібно 3 л очищеного томатного соку. макуху, що залишилася, викиньте.


Крок 6:



Лечо на зиму - готування
Перець болгарський червоний5 кг

Помийте перець. Очистите його від насінь і плодоніжки. Порежьте на шматочки.


Крок 7:



Лечо на зиму - готування

Перекладете порізаний перець у великий таз.


Крок 8:



Лечо на зиму - готування

Залийте перець приготовленим томатним соком.


Крок 9:



Лечо на зиму - готування
Цукор-Пісок200 г

Додайте цукор.


Крок 10:



Лечо на зиму - готування
Рослинна олія210 мол

Влийте рослинну олію.


Крок 11:



Лечо на зиму - готування
Сіль2 ст. л.

Додайте сіль. Солі потрібно набирати з невеликою гіркою.


Крок 12:



Лечо на зиму - готування
Перець червоний пекучий2 шт.
Часник2 гол

Почистите часник. Гострий перець помийте й отрежьте в нього плодоніжку. Измельчите перець із насіннями й часточки часнику в блендере.


Крок 13:



Лечо на зиму - готування

Додайте перечно-часникову кашку до інших інгредієнтів. Поставте лечо на вогонь, доведіть до кипіння й із цього моменту засічіть 45 хв. Цей час готування.


Крок 14:



Лечо на зиму - готування
Оцтова есенція1 ст. л.

Наприкінці варіння додайте оцтову кислоту 70% і перемішайте.


Крок 15:



Лечо на зиму - готування

Розлийте лечо по стерилізованих банках і закупорте металевими кришками, які потрібно попередньо обдати окропом. Усього буде потрібно 8 банок місткістю 700 мол. Загорніть банки в теплу ковдру на 12 ч., поставивши їх на кришку.


Крок 16:



Лечо на зиму - готування

Затишних вам зимових вечорів


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок