Шурпа з баранини - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

М'ясо
Овочі
Супи

Шурпа — це східне блюдо, яке належить до національної кухні декількох країн. Виходячи з цього, варіантів приготування супу існує теж багато. Загальним для них є те, що шурпу варять з баранячого м'яса, додаючи овочі, спеції і зелень. Деякі взагалі вважають шурпу не супом, а другою стравою.


Можна довго сперечатися про те, якій країні належить рецепт і який варіант приготування правильний... Але навіщо сваритися, якщо краще приготувати і з'їсти. Це для здоров'я корисніше. До речі про здоров'я: шурпа — справжнє народне ліки. Цей наваристий суп здатний вилікувати грип, недокрів'я, ревматизм і пневмонію!

«Зі Смаком» пропонує вам один із варіантів приготування шурпи. Зазвичай для обжарювання м'яса використовують курдючне сало. Його можна замінити курячим жиром або рослинним маслом.


Інгредієнти


Баранина
500 г

Приготування

  • 1Лучше всього готувати цей суп в казанку або казані. Наріжте м'ясо і обсмажте в маслі на середньому вогні до рум'яної скоринки. Цибулю наріжте кільцями, киньте в м'ясну засмажку.
  • 2Очистите помідори від шкірки, наріжте їх і відправте до м'яса. Те ж саме зробіть з болгарським перцем.
  • 3Тушите на маленькому вогні півгодини, поки овочі не пустять сік.
  • 4Добавьте спеції.
  • 5Нарежьте моркву соломкою і відправте в казан. Залийте все водою і готуйте на маленькому вогні ще півгодини.
  • 6В останню чергу додайте нарізану картоплю, зелень. Посоліть за смаком. Залиште шурпу готуватися ще годину.

  • Також рекомендуємо вам спробувати цибулевий суп по-французьки і угорський бограч. Поділіться рецептом апетитного першого страви з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок