Гарніри
Осінь — улюблений сезон грибників, адже саме в цю пору можна прогулятися по лісу з кошиком і назбирати частувань. Особливою популярністю у цінителів грибів користуються гливи, і це абсолютно не дивно, оскільки крім чудового смаку їх перевагою є недосяжність для комашок і черв'яків. На жаль, збирати їх у лісі небезпечно, тому такі гриби вирощують у виробничих умовах. Але це абсолютно не впливає на їх смакові якості.
Як ви думаєте, з яким гарніром краще всього подавати гливи? З картоплею. Саме тому ми підготували для вас рецепт смачного і ароматного страви з картоплі і глив. Готується воно досить просто і швидко, але результат приведе в захоплення кожного, хто спробує цей кулінарний шедевр.
Інгредієнти
Картоплю
250 г Приготування
1Очистите і подрібніть цибулю. Постійно помішуючи, обсмажуйте його в сковороді на оливковій олії протягом 4-5 хвилин.
2Вымытые і обсушені гливи наріжте великими шматками і покласти їх в сковороду. Після чого обсмажуйте їх разом з цибулею протягом 2-3 хвилин.
3Затем, не знімаючи сковороду з вогню, додайте сіль, пропущений через чеснокодавку часник і чорний мелений перець, добре перемішайте і обсмажуйте гриби ще протягом 4-5 хвилин.4Вымойте і очистіть картоплю. Наріжте його тоненькими кружальцями. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом. Картопля перемішайте.
5На дно змащеній маслом форми для запікання викладіть ним шаром картопля, влийте 1 ст. л. води. Зверху на картоплю викладіть обсмажені печериці з цибулею і рівномірно розподіліть їх за формою.
6Сверху змастіть гриби сметаною і прикрасьте блюдо свіжим чебрецем. Щільно накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
7На дрібній тертці натріть твердий сир.8Через 40 хвилин дістаньте форму з духовки, зніміть фольгу, посипте запіканку сиром і відправте її в духовку на 10-12 хвилин.
Вітаємо, запечена картопля з грибами, вешенками і сиром готовий! Рекомендуємо подавати це ароматне блюдо з м'ясом. Приємного апетиту! Поділіться цим рецептом зі своїми друзями!