Тістечко «Картопля» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Вегетаріанські
Відео
Десерти

Тістечко «Картопля» — улюблені ласощі дітей і дорослих, яке було популярне у радянські часи. Історія цього десерту дуже незвичайна і в корені відрізняється від створення інших страв.


Для приготування Картоплі» кондитери часто використовували залишки інших солодощів. В результаті виходили різні види цього десерту. Така «картопля» так полюбилась народу, що з часом її рецепт поширився по всьому Радянському Союзу.

Це ласощі залишилося в минулому, зараз існують і більш вишукані десерти. Але для тих, хто хоче згадати смак дитинства, ми підготували цей рецепт!


Інгредієнти


Панірувальні сухарі
500 г

Приготування

  • 1Смешайте какао-порошок і згущене молоко до утворення однорідної маси. Додайте нарізане масло. Поставте на повільний вогонь. Зніміть з плити, коли масло повністю розтопиться.
  • 2Растопите шоколад на водяній бані. Додайте половину до приготовленої гарячої маси. І туди ж влийте коньяк.
  • 3Всыпьте в шоколадно-масляну суміш сухарі і перемішайте. Якщо маса вийшла сухуватою, влийте кілька чайних ложок молока.
  • 4Теперь починайте ліпити «картоплю». Можна зробити з маси ковбаску, потім нарізати її шматочками і з них скатати кульки.
  • 5Цукаты можна використовувати як в якості прикраси, так і покласти всередину тістечка. Або замініть цей інгредієнт волоськими горіхами.
  • 6Оставшийся розтоплений шоколад трохи підігрійте і змастіть їм ласощі.
  • 7Положите «картоплю» в холодильник на 20-30 хвилин.


  • Порада: щоб тістечка не танули в руках і їх було зручно їсти, прихопіть ласощі квадратиками, вирізаними з паперу для випічки.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок