9 різних видів зефіру в домашніх умовах - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

2 червня 2017 р. 5996




Одні з самих популярних статей на нашому сайті — це рецепти зефіру. Тому ми вирішили зібрати їх усі в одну статтю.

До недавніх пір ми собі й уявити не могли, що зефір буває не тільки білий і рожевий, який відрізняється тільки кольором, а й полуничний, малиновий і навіть кавовий. Більше того, нам не вірилося, що зефір можна легко приготувати вдома. Для нас було відкриття, що він готується на основі фруктового пюре.


Бажано щоб зефір готувався на основі фруктів і ягід, які багаті на пектин. Це яблука і кислі ягоди. Якщо ж ви хочете приготувати зефір з зовсім незвичайних фруктів або ягід, які містять в собі мало речовин пектину, завжди залишайте у складі яблучне пюре.

Як готувати яблучне пюре в домашніх умовах, ми вже публікували статтю раніше.

Дуже зручно і економно для часу приготувати одну велику порцію пюре, і заморозити їх за 50-60 г у пакети.

Перш ніж навчитися готувати зефір, ми детально вивчили складу зефіру і рецепти, які знаходили в інтернеті. Одні рецепти зефіру за радянським гостом містили в собі дуже велику кількість цукру, з інших виходило мокре суфле. Іншими словами, спроб на приготування зефіру було витрачено багато. Але коли ми знайшли свій ідеальний рецепт зефіру, а точніше зрозуміли технологію приготування зефіру зсередини, у нас виходили будь-які експерименти зі смаками з першої спроби.




Самий незвичайний і, можливо, незнайомий інгредієнт домашнього зефіру, це агар-агар. У двох словах, це продукт замінює функцію желатину, тільки він діє сильніше, а працювати з ними зручніше. Він продається в інтернет-магазинах спецій та чаю, стоїть практично так само, як і желатин.

Замінити агар-агар желатином не можна, ці рецепти тільки для роботи з агаром!

Отже, для того щоб зефір вийшов вам потрібно:

  • Добре уварити пюре з цукром до густого стану, в пюре не повинно залишитися соку.
  • Дуже добре збити остигле пюре до щільної піни.
  • Уварити рідина з сиропу.
  • Це три основні пункти, які потрібно зробити правильно і довести до кінця, кожна скорочена хвилина або зайва крапля води в пюре вплинуть на результат.

    Якщо ви вже пробували готувати зефір, але він не вийшов, подивіться коротеньке відео приготування зефіру, де показуються правильні консистенції кожного етапу. З допомогою цього відео ви можете побачити, на якому етапі у вас була допущена помилка.




    9 різних смаків зефіру в домашніх умовах.

    найголовніший рецепт, з якого я рекомендую почати — це зефір з яблучного пюре. Багато пектину В яблуках, при випіканні практично вся волога йде сама, тому яблучний зефір має більше шансів вийти з першого разу.




    Смородиновий зефір з кислинкою, смородиновим смаком і неймовірно красивим кольором.




    Для тих, хто любить освіжаючий лимонний смак — лимонний зефір.




    Смак полуничного зефіру м'який і не різкий. У полуниці міститься багато соку, особливо якщо ви готуєте з заморожених ягід, тому гарненько треба випарити вологу з пюре. Рецепт полуничного зефіру по посиланню.




    Напевно немає людини на землі, який не любить малиновий смак. Він у міру солодкий і в міру з кислинкою. Рецепт зефіру з малини по посиланню.




    Гарбузовий смак для любителів гарбуза. Гарбузовий зефір ми розбавили смаком розмарину. На подобі цього рецепта розмарин можна додавати в яблучний, вони теж будуть добре поєднуватися. Рецепт гарбузового смаку по посиланню.




    Ще один ягідний зефір, який можна готувати цілий рік — журавлинний зефір.




    У всіх рецептах міститься яблучне пюре в різній кількості, але яблуко на тлі цих смаків не яскраво виражене, воно або пом'якшує кислинку, або компенсує недолік пектинових властивостей. Наприклад, в рецепті кавового зефіру яблуко практично не відчувається, зефір має легкий кавовий смак.




    Апельсиновий домашній зефір дуже освіжаючий. Такий зефір стане чудовим та оригінальним десертом для кенді бару, його можна піднести як подарунок за особливим нагоди.




    Сказати який зефір найсмачніший неможливо, адже всі смаки індивідуальні. Почніть з яблучного, не прогадаєте.

    Коштувати додати, що всі фотографії, які були представлені в статті це дійсно результат цих рецептів, ми самі особисто знімаємо підсумковий результат для того, щоб очікування і результат від рецепту були максимально близькі. Удачі!

    Якщо у вас залишилися питання — пишіть їх під цією статтею, ми постараємося відповісти. Також дуже чекаємо фото ваших робіт, надсилайте їх на коментарі до статті, це буде дуже корисно іншим читачам.


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок